Kako napraviti pametnu vješalicu za lonac za cvijeće

Ako smatrate da je lonac za cvijeće na prozorskom prozoru ili postolju previše uobičajen, nudimo vam originalnu ideju kako napraviti "pametnu vješalicu" vlastitim rukama.

Da biste to učinili, potreban vam je pogonski kotač s klipnjačom iz starog šivaćeg stroja, opružna ručna vaga (stealica), metalna težina oko 2 kg, kao i dva komada ploče s drvene palete.

A prva stvar je spojiti dvije ploče s palete uz pomoć 2 metalne ploče, pričvršćujući ih vijcima. Također ćete morati napraviti malu depresiju, tako da rezultirajući štit možete objesiti na zid.

Glavne faze rada

Dalje, na štitniku, bit će potrebno popraviti pogonski kotač iz šivaćeg stroja zajedno s klipom. Autor je postavlja na vrh štita.

Opružne vage pričvršćene su na spojnu šipku, čiji je kraj pričvršćen vijkom koji je pričvršćen u štit (u donjem dijelu). Tako će se, kada se pogonski kotač okreće, opruga za uravnoteženje u vagi povući.

Potom autor s jedne strane kotača pričvršćuje teret težak oko 2 kg, a s druge strane lonac za cvijeće, koji bi trebao težiti približno isto. Ako je potrebno, lonac možete masirati tako što ćete u njega sipati sitni šljunak.

Prilikom zalijevanja povećava se težina lonca. Rezultat je prednost, vage su istegnute. Kad se zemlja osuši, izvor se vraća u prvobitni položaj - to je signal da je vrijeme za ponovno zalijevanje.

Pojedinosti o tome kako napraviti "pametnu vješalicu" za saksiju za cvijeće vlastitim rukama možete pronaći u videu na našoj web stranici.