Domaća zavojnica zavojnice sa brojačem

Ako ste radioamater i često nešto radite kod kuće, možete napraviti sebi uređaj koji će vam olakšati posao.

Na primjer, kućni uređaj za navijanje zavojnica s brojačem u radionici definitivno neće biti suvišan. Štoviše, takav se uređaj može izraditi od improviziranih materijala doslovno u roku od 1-2 sata.

Za ovaj domaći proizvod morate kupiti samo neke pojedinačne komponente. Međutim, jeftine su, možete ih kupiti na Aliexpressu:

  • digitalni elektronički push brojač - 3,88-3,40 dolara;
  • induktivna magnetska sklopka - 0,68-0,70 dolara;
  • okrugli neodim-magnet - 1,96-2,00 dolara;

Prije svega, potrebno je izrezati radni komad iz pravokutne šperploče (to će biti baza uređaja). Tada će biti potrebno odrezati još dva komada šperploče ili drvenu traku. Potrebno ih je učvrstiti na rubovima ove baze.

Postupak izrade domaćeg uređaja

Kroz stupove se buše rupe za stud. Bit će potrebno izraditi i držač za neodim magnet. Može se napraviti od šperploče ili, na primjer, od stakloplastike. Ovaj držač stavlja se na ukosnicu.

Zatim majstor iz komada gume izrezuje dvije okrugle brtve i u njima pravi rupe. Zatim se na gumene brtve moraju zalijepiti još dvije metalne podloške.

Kad su svi dijelovi spremni, možete nastaviti s sastavljanjem cijele strukture. I najprije, majstor prikuplja bazu, a zatim postavlja digitalni elektronički brojač, ponavljajući ga malo.

Pojedinosti o tome kako napraviti domaći uređaj za navijanje zavojnica brojilom pogledajte videozapis na web mjestu.