Snažni porok s nakovnicom s komada šine

Nekome je lakše kupiti novac potreban za radionicu za novac, ali netko, naprotiv - voli to učiniti sam. I obje mogućnosti imaju pravo na postojanje.

U ovom je pregledu majstor odlučio napraviti snažni porok za radionicu s nakovom iz komada željezničke pruge. Rad, naravno, nije lak, definitivno se treba znojiti. Ali rezultat će biti sasvim pristojan.

Prije svega, bit će potrebno odrezati dva komada s komada željezničke pruge. Mali komad ima širinu od 60 mm, a veliki 240 mm. Trebat će vam i vijak s vodilicom.

Glavne faze rada

Iz velikog komada šine bit će potrebno odrezati potplat, koji ima širinu od 150 mm. A gornji dio trebat će podijeliti na još dva dijela.

Dalje, iz tri segmenta debele ploče (debljine oko 10-12 mm), potrebno je zavariti otvorenu kutiju, unutar koje majstor postavlja vodeću čahuru ispod vijka. Vijcima iz dijela ploče također morate pričvrstiti vijke.

U sljedećoj fazi bit će potrebno zavariti radne dijelove na kutiju, koji su izrezani iz velikog komada šine - potplata i gornjeg dijela.

Na potplatu majstor izbuši dvije rupe za pričvršćivanje vijka na stol. Nadalje, od četiri metalne ploče i malog komada željezničke šine širine 60 mm izrađuje se pomični dio vijka.

Zatim ostaje samo izraditi stezne čeljusti iz dva segmenta ploče i pričvrstiti ih na porok. Detalje o tome kako napraviti snažni porok s nakovnicom od komada željezničke željeznice, možete pogledati u ovom videu.