Mini stroj za praktično brušenje drvenih komada

Brusilica (kutna brusilica) često se koristi za brušenje obradaka izrađenih od drveta i metala. Na njemu možete instalirati ili laticu krug, ili mlaznicu s čičak, na koju je zatim pričvršćen brusni papir.

Međutim, brusiti radne komade dok držite brusilicu u ruci nije uvijek prikladno. Stoga autor nudi alternativnu mogućnost i pokazuje kako napraviti mini stroj za mljevenje.

Prvo je autor napravio malu kutiju, na vrhu će se nalaziti dva vodiča iz dva segmenta ugla zgrade. Oni su pričvršćeni zajedno pomoću dvije daske.

Glavne faze rada

Zatim morate izrezati komad pravokutnog pleksiglasa - širina pleksiglasa treba biti jednaka širini između vodilica. A zatim u pleksiglasu morate izbušiti rupu za brusilicu.

Sljedeći korak je pričvršćivanje pleksiglasa na brusilicu. Za to autor koristi dva komada aluminijskog kuta. Izbušimo rupe u pleksiglasu i uglovima, a zatim sve zajedno spojimo vijcima.

Nakon toga, stavite na brusilicu okruglu mlaznicu s čičak i brusnim papirom, a na vodilice instalirajte kutnu brusilicu. Sama drvena praznina je ispod koluta za brušenje.

Imajte na umu da kutna brusilica mora imati promjenjivu brzinu. Pojedinosti o tome kako napraviti mini stroj za zgodno brušenje drvenih izradaka pogledajte ovaj videozapis.