Mini stroj za mljevenje iz malene kutne brusilice

U ovom pregledu autor prikazuje postupak izrade domaćeg mini brusnog stroja koji se temelji na maloj brusilici (kutnoj brusilici). Dizajn je vrlo jednostavan, i svatko može napraviti takav stroj.

Od glavnog alata za rad trebat će vam bušilica ili stroj za bušenje, brusilica ili stroj za rezanje i stroj za zavarivanje.

Za izradu kreveta i montaže autor koristi profilnu cijev i metalnu ploču. I prvo morate rezati prvi "dio" obradaka.

Iz tri komada metalne ploče autor zavari nosač za brusilicu. Rupe za vijke moraju se izbušiti na dvije bočne ploče, tako da se mogu pričvrstiti na kućište kutne brusilice.

Na gornjoj ploči autor je napravio dva poprečna utora na rubovima. To je neophodno kako bi se brusilica mogla pomicati naprijed-natrag na postolju (krevetu).

Postupak proizvodnje brusnih strojeva

U sljedećoj fazi potrebno je izrezati komad profila i izbušiti dvije kroz rupe u njemu. Umetnemo vijke u njih i procijedimo. Rezultirajući dio bit će pričvršćen na gornju montažnu ploču za kutne brusilice.

Tada će biti potrebno izrezati još četiri komada profilne cijevi, rubovi moraju biti izrezani pod kutom od 45 stupnjeva. Brušenje obratka.

Dalje, morate iz profila zavariti kvadratni okvir (baza stroja) i na njega pričvrstiti nosač za kutne brusilice.

U posljednjoj fazi ostaje samo napraviti stol za radne dijelove, koji se može prilagoditi po visini. I tada instaliramo brusilicu.