Kako napraviti uređaj za sadnju sjemena iz profesionalne cijevi

Početak ljetne sezone za mnoge grješne stanovnike često prati bol u leđima. Nije iznenađujuće, jer da biste posadili sjeme u otvoreni tlo, morate se stalno savijati.

U ovom pregledu autor pokazuje kako napraviti jednostavan uređaj za sadnju sjemena. Glavni dio bit će izrađen od profilne cijevi. Također će biti potrebni segmenti okrugle cijevi.

Prvi korak je odrezati komad profila duljine oko 1,2-1,3 metra (ako je potrebno, može biti i dulji). Na kraju profila autor pravi oznaku i izrezuje komad trokutastog oblika.

Rubovi radnog komada moraju biti obrađeni bušilicom ili običnom datotekom kako biste uklonili izbočine.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi potrebno je izrezati dvije rupe u izrezanu praznu. Dvije podloške moraju biti zavarene na dugačak komad profilne cijevi. Vijakom s maticom spajamo radne dijelove zajedno. Nadalje, autor zavari komad okrugle cijevi na profil.

U kratkom praznom pragu ("kljun") morat ćete probušiti još jedan otvor i zatim vezati fleksibilnu žicu ili kabel.

Autor zavari segment okrugle cijevi okomito na profilnu cijev, tako da je prikladno držati uređaj u rukama. Kraj žice mora biti vezan maticom ili prstenom.

U posljednjoj fazi ostaje napraviti spremnik za sjeme. Da biste to učinili, na kraju profila stavlja se kapa - gornji dio plastične boce je uvijen u nju.

Pojedinosti o tome kako napraviti uređaj za sadnju sjemena iz profesionalne cijevi pogledajte videozapis na našoj web stranici.