Izrađujemo roštilj s mehanizmom za podizanje

Dolaskom toplih dana duši je potreban odmor, i zato mnogi ljudi odlaze u svoje ljetne kućice da prže meso na vatri i opuste se.

A za takva druženja na otvorenom vrlo je koristan roštilj. U ovom pregledu čarobnjak pokazuje kako možete napraviti mobilni roštilj na kotačima s mehanizmom za podizanje roštilja.

Prije svega, trebate odrezati četiri ugla i zavariti ih zajedno kako biste napravili okvir koji je veličine same rešetke.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi potrebno je izrezati tri obrađena dijela iz profilne cijevi: dva regala i jedan skakač. Zavarimo ih jedan s drugim, a zatim ih zavarimo na okvir za rešetku.

Zatim u obliku okvira iz lima metala debljine 4-5 mm izrezati kvadrat. I u njemu u središtu izrezali smo kvadratni "prozor".

Nakon toga autor zavarava stranice metalne trake duž konture okvira. A na konturi kvadratnog "prozora" na tri strane trebate zavariti tri ploče s malim razmakom.

Zatim će iz okruglih cijevi biti potrebno zavariti okvir. Na vrh je zavaren okvir s roštiljem, a ispod njega je pladanj za kapanje. Kotači moraju biti zavareni na dnu okvira.

Autor zavari ručke iz savijene cijevi na strane okvira, a također će u ovoj fazi biti potrebno izraditi i instalirati mehanizam za podizanje roštilja na kojem će se meso roštiljati.

U posljednjoj fazi ostaje samo poliranje zavara, čišćenje i bojanje metala. Pojedinosti o tome kako sami napraviti roštilj s mehanizmom za podizanje pogledajte ovaj videozapis.