Napravite radno mjesto za zavarivanje na kotačima

Mobilna radna ploča za zavarivanje bit će korisna ne samo početnicima, već i iskusnim majstorima koji se svakodnevno susreću sa zavarivačkim radnjama.

U trgovini takvi stolovi obično nisu jeftini, a njihova kvaliteta nije uvijek standardna. U tom je smislu isplativije napraviti klupicu za zavarivanje vlastitim rukama.

U ovom pregledu autor prikazuje postupak izrade višenamjenskog radnog mjesta na kotačima - za kućnu radionicu.

Na radnoj ploči za zavarivanje dodatno su osigurane ladice i organizatori za alate i rezervne dijelove.

Prije svega, morat ćete napraviti crtež radnog stola, prethodno utvrdivši njegove dimenzije, kao i pripremiti sve potrebne materijale i alate.

Obratite pažnju: pouzdanost i stabilnost cijele konstrukcije izravno ovisi o tome koliko su precizno izrezani i postavljeni radni dijelovi iz profilne cijevi.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi autor zavari okvir snage stola. Dizajn je, u principu, klasičan, glavna stvar je unaprijed odlučiti o veličinama.

U gornjem dijelu okvira radne ploče, gdje će se nalaziti radna ploča, morate zavariti čvršće elemente (u ovom slučaju 4 komada).

Nakon toga, majstor nastavlja s proizvodnjom kutija za alate i drugih "sitnica". Samo ladice nisu izvlačne, kao kod klasičnih radnih stolova, već su okretne (montiraju se na šarke).

Na dnu okvira autor zavari okvire polica. Kotači moraju biti zavareni za noge stola.

U posljednjoj fazi ostaje samo rezanje i zavarivanje radne površine. U njemu je autor prethodno izbušio rupe.

Pojedinosti o tome kako napraviti klupu za zavarivanje na kotačima vlastitim rukama, pogledajte videozapis.