Dekoracija balkona sa sporednim kolosijekom i zagrijavanje s tehno-pleksom


Jedan od najpopularnijih materijala za vanjsku dekoraciju balkona je sporedni kolosijek. To je zbog činjenice da je ovaj materijal praktičan, izdržljiv, lijep, a također i prilično prikladan za ugradnju. Osim toga, ovaj je materijal lagan, te stoga ne stvara veliko opterećenje na pločama. Sada ćemo razmotriti kako je moguće obojiti balkon s sporednim kolosijekom izvana.

Okvir za balkon


Obično je za izgradnju ili izgradnju balkona potrebno potpuno demontiranje balkona. U slučaju izgradnje balkona potrebno je zavarivanje.

Ovo je ključna faza koju profesionalci moraju provesti, jer ako zavarni elementi za zavarivanje nisu pouzdani, mogu se dogoditi problemi. Dakle, okvir se mora sastaviti iz metalnog profila. Prilikom sastavljanja ovog dizajna potrebno je odmah isplanirati visinu na kojoj će se prozor nalaziti, a također odrediti vrijedi li instalirati prozore na boku balkona ili će ti zidovi biti dosadni? Nakon što je okvir čvrsto zavaren, možete početi montirati sporedni kolosijek. Usput, kako bi se spriječilo stvaranje hrđe, profil je najbolje obojiti. Na taj način ćete dizajn učiniti izdržljivijim.

Dorada prilaženje


Prvo obratite pažnju na sigurnosne mjere opreza. Budući da se ovaj posao obavlja na visini, potrebno je koristiti osiguranje. Osim toga, morat ćete raditi u ograničenom području, pa pravilno organizirajte svoje radno mjesto tako da vas ništa ne muči i ništa ne pada naprijed. Tako da na nešto možete pričvrstiti sporedni kolosijek, možete postaviti vertikalne drvene daske na profil. Debljina ploče je 1,5 - 2 cm. Drvo se mora obraditi kako bi se zaštitilo od raspada i drugih negativnih čimbenika. Da biste to popravili, morate izbušiti rupe u ploči i u profilu. Pričvrstite vijke. Daske su montirane na udaljenosti od 30 cm oko cijelog perimetra balkona.

Instalirajte bočne ploče s lijeva na desno. Prvo se postavlja kut, a nakon što je pričvršćen vijcima na drvenu dasku, možete gurnuti sljedeće ploče u njega.

Svi redovi sporednih kolosijeka pričvršćeni su na drvene daske pomoću samoreznih vijaka i odvijača. Prilikom izvođenja ovog rada, vodite računa da ne bude praznina ili natečenja između ploča. Potrebno je precizno obrezati i sastaviti ploče. Montirajte odozdo prema gore. Kad ste u potpunosti instalirali cijelu liniju sporednih kolosijeka, s druge strane popravite kut. Nakon toga možete prijeći na sljedeći red. Ovaj materijal može biti ukrašen električnom slagalicom ili metalnom sjeckom za nož.

Technoplex izolacija


Kad je balkon s vanjske strane potpuno obložen, mora biti izoliran iznutra. Da biste to učinili, možete koristiti tehnoplex. Ovaj materijal ima dobra svojstva toplinske izolacije. Najprije morate umetnuti listove technolex između profila, naslonivši ga na unutarnju stranu sporednog kolosijeka. Dalje između listova tehnopleksa, sve pukotine su ispunjene montažnom pjenom. Zatim se za dodatno pričvršćivanje koristi štitnik za dizanje, koji će biti pričvršćen na iste drvene daske. Nakon toga, uz pomoć pjene za montažu, pričvršćuje se drugi sloj tehnolexa. Može se fiksirati i pomoću mozga s kišobranima. Koristite montažnu pjenu s pištoljem, jer to nije samo zgodno, već i ekonomično.

Dakle, možete izolirati balkon. Nakon toga već je moguće nastaviti s ugradnjom prozora i unutarnjim kitom zidova.