Kako iz obične brusilice sami napraviti super brusilicu

Kupnja tvornički proizvedene tračne brusilice skupa je. Također, industrijska brusilica ima velike dimenzije i za njezinu ugradnju može biti potrebno značajno područje.
No, postoji prilika da ovaj stroj za brušenje napravite sami u kućnoj radionici po niskoj cijeni i, istovremeno, kompaktne veličine, a temelji se na standardnoj brusilici.
Treba napomenuti da će nam posao zahtijevati određeno vrijeme, određene vještine, pripremu materijala, opreme i alata.

Trebat će


Za izradu domaće robe trebat će nam potpuno pristupačni i jeftini materijali:
 • različiti metalni (ugao, profilna cijev, traka);
 • dijelovi s navojem (matice, podloške, vijci, vijci, vijci);
 • opruge za zatezanje i kompresiju;
 • plastični vijak za glavu;
 • rukavi kabel aluminij;
 • ležaji;
 • caklina od hrđe.

Neke se operacije mogu izvoditi ručno, ali rad će ići brže i lakše, ako su dostupni:
 • brusilica s reznim diskom;
 • stroj za bušenje;
 • oprema za zavarivanje;
 • bušilica s bušilicom i brojačem;
 • kvadrat i olovka;
 • kalibar i mjerna vrpca;
 • jezgra i čekić;
 • datoteka za metal;
 • slavina, odvijač i ključevi.

Tehnologija izrade brusilica iz kutnih brusilica


Naš domaći proizvod sastojat će se od tri glavne komponente:
 • strujni okvir (okvir);
 • pogon (brusilica);
 • sustav za zatezanje valjka;

Bolje je pripremiti se unaprijed, ako ne crteži, onda barem izračunati glavne dimenzije. Pomoću mjernih uređaja prebacit ćemo ih na radne dijelove i tek nakon toga počet ćemo s rezanjem.
Zavarivamo okvir stroja iz četvrtaste cijevi.

Jedan od elemenata bit će izrađen od čeličnog uglova pod jednakim kutom, koji će nakon označavanja, rezanja i bušenja biti čvor s jednakim izrezima duž rubova jedne police, a na preostalom dijelu napravljene su dvije jednake rupe bliže susjednoj polici i njenim rubovima. Kasnije će se ova jedinica dodatno razvijati.

Uzimajući gore opisani sklop kao predložak, označite manji jednaki kutni čelični kut, pričvrstite ga na skraćenu policu i poravnajte njihova središta. Središta dviju rupa prenosimo na jednu od polica manjeg kuta. Na rubovima ocrtavamo još dvije rupe podjednako udaljene od krajeva. Zatim, prema oznaci, izbušimo 4 rupe, uklanjajući izbočine iz svih rupa.
Završavamo montažu napravljenu iz velikog ugla: izrezali smo utore od ruba police do rupa čija je širina jednaka promjeru s diskom za rezanje, uklanjamo burure i rubove zaokružujemo datotekom.

Pomoću šablona za zavarivanje zavarimo mali kutak s četiri rupe s drugom policom simetrično na kraj dijela profila cijevi - element okvira.
Sastavljamo čvorove baze u željenom redoslijedu i zajedno zavarivamo.

Označujemo metalnu traku, proporcionalnu duljini jednog dijela elementa (12 cm), izrađenog iz malog kuta. U gornjem gornjem kutu okvira imamo izduženu maticu, koju ćemo zatim zavariti.
Stavimo traku ispod okvira tako da bude paralelna s malim uglom i strši 12 cm dalje od uzdužnog elementa okvira.Označimo mjesto bušenja na traci uzduž matice, napravimo rupu i izrežemo navoj u nju pomoću slavine. Privijte maticu na mjesto.

Vijkom pričvršćujemo traku s rupom na maticu i postavljamo je pod kutom od 45 stupnjeva na susjedne elemente okvira.

Pomoću vanjskog ruba okomitog okvira okvira nacrtajte liniju na traci i izrežite je prema oznaci. Na element okvira na mjesto zavarimo graničnik poluge s kosim rezom. Kružnu ruku obrađujemo na brusnom kamenu.

Od ostatka trake odrezali smo ulomak s visinom nešto manjom od njegove širine i iz njega izvedli simetrično udubljenje s manjeg kraja. Koristeći ovaj detalj kao predložak, izrezali smo ulomak malo duži od trake, ali s odgovarajućim šiljkom.
Ova dva elementa povezujemo tako da se mogu slobodno okretati jedan prema drugom zbog jedne osi koja prolazi kroz prolaznu rupu u dva izbočenja i jednom šiljku.

Na ravnom kraju ručice izbušimo dvije rupe i u njih izrežemo niti. Pomičnu jedinicu pričvršćujemo s dva vijka na kraj poluge, a cijeli sustav vijkom na maticu zavarenu na okvir.

Bliže oštrom kraju poluge i u vertikalnom elementu okvira nasuprot, izbušite rupe i učvrstite vijke s maticama u njoj. Njima povezujemo oprugu koja drži ručicu u ekstremnom položaju.

Izbušimo rupe u ručici i pomičnom elementu, a zatim režemo navoje u njih.

Izrezali smo dva identična fragmenta iz debele metalne trake. U njima izvršimo rupe duž rubova i zavarimo ih na okvir radi stabilnosti ili pričvršćivanja na drugu bazu.

Vijke pričvršćujemo maticama u ekstremnim rupama u elementu iz ugla. U rupu pomičnog "jezika" na ručici s maticom učvršćujemo osovinu.

Umetnite i pričvrstite kraće vijke u dva središnja otvora. Podloške stavljamo na matice, s vanjske strane pomoću utora ugrađujemo element napravljen od velikog ugla i pričvrstimo ga maticama.

Na vijak s plastičnom glavom stavimo oprugu i podlošku i pričvrstimo je, pritiskajući oprugu, u rupu s navojem u pokretnoj ručici, tako da kraj vijka počiva na "jeziku" i po potrebi se može odbiti.

Od aluminijskih čahura od kabela izrađujemo tri identične cijevi i jednu malo dužu. U pripremljene utičnice pritisnemo jedan ležaj u pripremljene cijevi, a dugački - šesterokutnu izduženu maticu pomoću vijaka.
Na šipke tri vijka ugrađujemo podloške, a zatim cijevi s ležajevima pritisnutim u njih, učvršćujući ih maticama.
Metalnim ravnalom postavite vanjsku stranu police elementa od velikog kuta do ravnine s cijevima na krajevima elementa iz manjeg ugla i zategnite je u ovom položaju maticama.

Četiri ulomka iste duljine izrezana su iz metalne trake željene širine i još dva - jedan kraći, a drugi duži. Od njih oblikujemo čvor za postavljanje brusilice s mogućnošću promjene položaja u dvije ravnine.

Montažna jedinica brusilice, zauzvrat, bit će pričvršćena na podnožje okvira s dva vijka unaprijed zavarena na njega.
Na mjesto ugrađujemo brusilicu, a na vreteno uvrtamo aluminijsku cijev s pričvršćenom maticom.

Postavimo oprugu pomične poluge i na aluminijske valjke stavimo prstenastu traku iz trake brusnog papira. Da bismo to učinili, nadvladavajući silu opruge, premještamo zatezni valjak prema sljedbeniku, a nakon što instaliramo vrpcu na valjke, otpustimo je kako bismo stvorili smetnju sile.

Uključite brusilicu i gledajte vrpcu. Ako se pomakne u stranu, zatim okretanjem glave vijka, mijenjamo položaj osi valjka za podešavanje i pariramo pomak vrpce.
Ostaje samo sa strane radne grane brusne trake za postavljanje radnog stola pomoću podesive konzole postavljene na okvir.

Da bi uređaj dao estetiku, dijelove je moguće rastaviti i obojiti emajlom na hrđe, a zatim ponovno sastaviti.