Čelik od plastične cijevi


Svi vole uživati ​​u svom odmoru, a viseća mreža je savršena za ovo. Stoljećima se širom svijeta koriste razne vrste visećih mreža. Ali učinio sam nešto neobično što svjetlost još nije vidjela - viseća mreža od PVC cijevi. Čvrsta je, otporna na habanje i vodootporna. I što je najvažnije - vrlo je povoljno.
Materijali i alati:
  • - PVC cijevi;
  • - konop;
  • - 2 kuke;
  • - 2 sidrena vijka s prstenom;
  • - bravarska nožica;
  • - stroj za bušenje.

Izbor cijevi


Veliki je asortiman PVC cijevi. No, za svoj sam viseći put odlučila sam se za proizvode od PVC-a, jer su prilično čvrsti i elastični. Koristio sam cijevi s vanjskim promjerom 4,2 cm. Ne koristite široke, jer će takav čekić biti neugodan.

Rezanje cijevi


Sada pomoću nožne testere ili kružne pile izrađujemo cijevi duljine 65 cm, a dodatna 4 komada od 15 cm za naslon za glavu. Rubovi cijevi moraju se očistiti brusnim papirom. Duljina glavnih cijevi može se izraditi više ili manje po vašem nahođenju. Zbog ograničenog prostora za viseću mrežu, koristio sam 35 cijevi. Ali možete ga produžiti dodavanjem dodatnih elemenata.

Bušenje rupa


Da biste nanizali konop u cijevima, izbušite rupe promjera 12 mm. Ali prije nego što to učinite, morate biti sigurni da će njihov promjer odgovarati debljini užeta. Prvo morate napraviti oznake na mjestima na kojima ćete bušiti. Označite olovkom 5 cm od svakog ruba plastične cijevi. Trebat će vam stroj za bušenje. Kako to nisam imao, za pomoć sam se obratio radionici.

Nizanje uže


Provucite konop kroz rupe s obje strane cijevi.

Stropna sidra


2 pričvrsne vijke pričvrstite prstenom na strop. Udaljenost između njih trebala bi biti najmanje 3 m. Što se više nalaze jedan od drugoga, to će više biti udoban viseća mreža, jer će njezin odmak biti manji.

Vezanje čvor


Potrebno je vezati vrlo jake čvorove, jer će se cijeli viseći mreža držati za njih, a oni neće dopustiti da klizi. Pomoću fotografije teško je objasniti kako vezati čvor. Ali na Internetu možete pronaći mnogo prikladnih opcija. Glavna stvar je da čvor ima petlju. Fotografije detaljno prikazuju kakav čvor sam izabrao.
Nakon vezanja stavite petlju na kuku. A sada obje krajeve objesite na sidrene vijke.

Vrijeme je za opuštanje ležeći u visećem položaju


Viseća mreža napravljena od plastičnih cijevi ne izgleda kao obična. Kad ležite u njemu, doživljavate potpuno različite senzacije. U tom slučaju, čekić uzima zavoj vašeg tijela, a cijevi stvaraju učinak masaže i izlaganja aktivnim točkama kože. Te je osjećaje lakše osjetiti na sebi nego prenijeti riječima. Nadam se da ste uživali u ovoj radionici.
Izvorni članak na engleskom jeziku