Moj prvi pokušaj da napravim šal koristeći tehniku ​​Crazy Vul

Ugledavši dovoljno na TV-u bilo koje ljepote i čitajući na Internetu o toj ljepoti, odlučio sam pokušati to učiniti vlastitim rukama. Jako su mi se svidjele stvari napravljene u stilu "Ludi Vul". Za one koji to nisu upoznati, reći ću da to izgleda vrlo zanimljivo, neobično i lijepo. Ne možete odmah odrediti kako i od čega je načinjen. A to se radi iz pletenja niti, kako kažu, lako i jednostavno.

Ako je lako i jednostavno, zašto ne isprobati. Štoviše, pletiva sam, a ostataka niti, koji se nemaju gdje primijeniti, imam dovoljno. Za savladavanje ove tehnike, osim niti različitih tekstura, potreban je i topljivi netkani materijal. Nažalost, nisam ga imao. Pretražujući na istom internetu, ustanovio sam da taj materijal nije jeftin, a u gradu ga nemamo. Možete ga kupiti u internetskoj trgovini, ali isplati li se trošiti novac, ali što ako ne uspije ...
Mudri savjetnici napisali su da tu istu netkanu možete zamijeniti običnim novinama. Da biste pokušali, pokušajte, ali s minimalnim troškovima. Štoviše, besplatne novine za oglašavanje često se pojavljuju u kutijama.
Budući da je dvorište jesensko nevjerojatno lijepo, odlučio sam stvoriti šal u jesenskim bojama. Kako bih svoje snove pretočio u stvarnost, pripremio sam sljedeće:
 • nekoliko novina;
 • ostaci niti različitih vrsta, debljina, tekstura;
 • komadići pobrane tkanine zeleno-narančaste boje (upravo sam odlučila dodati jesensko lišće u šal);
 • obične i cik-cak škare;
 • igle za sječenje;
 • sprej za kosu;
 • bež niti za šivanje;
 • šivaći stroj.

Kako nemam dugački stol, širio sam novine samo po podu, malo se preklapajući jedni s drugima. Dobio sam pravokutnik veličine 40 x 200 cm.

Na ovoj podlozi počeo sam nasumično raspolagati svoje niti, odmotavajući ih s kuglice. Za svaki novi sloj uzeo sam kuglu s drugim nitima. Nakon četiri sloja niti, odlučio sam skicirati lišće.

Samo sam ih izrezala cik-cak škarama u obliku ovala. Možete koristiti obične škare, razlika će biti potpuno nevidljiva.

Režući i raspršujući svilene lišće na položene niti, prekrila ih je s još četiri sloja niti. Evo što se dogodilo.
Za pričvršćivanje sam cijelu strukturu premazao lakom i prekrio je slojem novina. Sve spojene među sobom krojačkim iglama. Lagano valjajte rezultirajući "sendvič" u kolut. Nose se na stroju za prošivanje.
Odlučio sam započeti ubod poprečnim linijama, ali bilo je nezgodno: novine su bile rastrgane, igle su prolivale. Ali "... ako odlučim šta, popit ću piće ..."

Uspjela sam šivati ​​uzduž perimetra u spiralu, čineći razmak između linija oko 1 cm. Bilo je mnogo praktičnije. Što se više približite centru proizvoda, šivanje postaje lakše. Kad je cijela struktura prošivena, počeo sam izrađivati ​​linije preko. Šivanje je već bilo puno lakše, jer je radni dio poprimio obrise i ojačao. Križne šavove počeo sam rjeđe raditi, nakon 2 cm.
Trebalo mi je skoro tri sata da zašijem šal. Ruke jedva oprane od tinte. Stvarno mi je bilo drago što je najgore iza, ali toga nije bilo. Novine su bile čvrsto ušivene i uopće nisu htjele zaostajati. Mogućnost odabira novina uopće me nije inspirirala.
Tada sam samo zluradni šal savio u umivaonik i napunio ga toplom vodom.
Nakon pola sata, odlučio sam provjeriti kako postoji moja kreacija. Novine su natopljene, ali ne daleko iza. Počeo sam trljati šal, kao kod pranja. Stvari su dobro krenule, novine su počele malo zaostajati. Zatim sam šalio ovaj šal po kupaonici, začepljujući ostatke novina uokolo. Zatim je mirno sjela i rukama izvadila natopljene ostatke novina. Nakon što je ponovo isprala šal, objesila ga je da se osuši.

Rezultat me ipak zadovoljio. Ako uzmemo u obzir minimalne troškove, onda možemo reći da rezultat nije loš. Dostupan je šal. Metoda Crazy Vul testirana je s minimalnim troškovima (šteta je što s maksimalnim naporom, ali što učiniti ...).
Nakon mog "olovke testa", želim podijeliti sljedeće:
 • ne vjerujte nekome tko kaže da su novine jednostavne i jednostavne;
 • ne koristite lagane niti, one se zaprljaju crnom bojom i ne operu se dobro;
 • nemojte misliti da je ovo brz način stvaranja stvari u ovoj tehnici (iako, naravno, mnogo brže od pletenja);
 • stvari u gotovom obliku postaju nešto manje;
 • idi za tim, uspjet ćeš!

Nakon svog prvog (možda ne posve uspješnog) iskustva, sada želim još više svladati ovu tehniku, samo s netkanom. Trčim da kupim.

I svima vama puno sreće u radu.