Izrada airsoft granata

Dakle, krenimo s popisom potrebnih materijala. Trebat će nam:
Petarda. Koristim korzete br. 4, jer nisu skupi i rijetki kao br. 6, manji su, ali sasvim je dovoljno za naše potrebe.
Energoflex promjera 35 mm i debljine stijenke 6 mm. Energoflex se popularno naziva "izolacija cijevi". Barem, prodavači u trgovinama brzo razumiju ono što tražim kad to kažem. Obično se prodaje u komadima od 2 metra. Otprilike 9 cm takve "cijevi" ide na 1 granatu.
Grašak. može biti bilo koja
Šibice. Imajte na umu da 1 granata iz kutije i 3-4 utakmice uzima 1 granatu.
Sling širok 1 cm. Obično uzmem u šivanoj trgovini crnu ili maslinovu. 1 granata troši oko 11-12cm.
Gumene trake za novac. Možete kupiti u bilo kojoj trgovini pribora i materijala. 1 granata - 1 guma.
Samoljepljiva ogrtač u crnoj ili bilo kojoj drugoj boji koju volite. Možete kupiti u građevinskom materijalu. Za 1 granatu potreban vam je komad površine oko 14x18cm. Također možete snimiti vrpcu
Alati na zalihi: termalno pištolj i ljepilo za topljenje, škare, pribora za nož, ravnalo i tako dalje, što smatrate potrebnim u svom poslu.
Pripremivši sve što vam treba, nastavimo. Cijeli sam postupak podijelio u 4 faze:
Osposobljavanje petardi i sustavi za pokretanje.
Izrada granata za granate.
Montaža svih dijelova.
Davanje proizvoda normalnom izgledu (ako ne planirate koristiti granate u službenim igrama i ako nisu toliko estetski sofisticirane same po sebi, tada ne možete izvesti korak 4, ali imajte na umu da je pirotehnička tehnika dopuštena ne samo sigurnom, već i privlačnom za službene igre).
1. Priprema petardi i sustava za pokretanje.
Prije svega, želim reći da se termo pištolj pokazao kao stvarno vrlo uspješno rješenje za sastavljanje granata, budući da se lako nanosi, brzo se hladi i prilično dobro fiksira sve upotrijebljene materijale. Naravno, za nedostatak možete koristiti obično ljepilo, na primjer "trenutak".
Dakle, uzimamo vatromet i popravimo 3-4 meča na vrhu tako da glave šibica leže točno uz rub petardi, govoreći malo za njega. Istovremeno se mora paziti da glave glava šibica budu u izravnom dodiru sa zapaljivim sastavom samog petarde. To nam jamči 100% pokretanje petardi kad se zapale šibice. Utakmice se mogu rasporediti duž tijela petardi. U ovom slučaju također ne zaboravimo na kontakt voditelja šibica s vatrometom.
Nakon što se ljepilo osuši, odrezali smo izbočene krajeve šibica. Koristim običnu vrtnu sjeckalicu.
Zatim uzmite remen za šivanje. Izrežite ga na trake od 11-12 cm, odvojite obrubljene krajeve kako biste uklonili lepršave niti. Zatim slijede kutije za šibice "Derbanim" koje rezbare šaltere. Zatim lijepimo čajnike na liniju ljepilom "moment". Osobno savijam i zalijepim krajeve pramenova, koji su nasuprot čašici, da formiram petlju. Zatim možete ubaciti prsten u njega ili ga karabinom pričvrstiti u vrećicu za pokretanje granate jednom rukom.
Ovaj sustav nije siguran !!! Kad granata padne s visine, može djelovati samostalno !!!
Nakon što smo napravili potreban broj "čajnika na praćci", pričvrstimo ih za petarde kao što je prikazano na slici:
Imajte na umu da trebate čvrsto pritisnuti čahuru na petardi i glavama šibica, ali ne prejako da bi prilikom izvlačenja šibica bilo upaljeno. Upozorenje! U ovoj fazi posebno pazite jer se nasumično pokrenut vatromet ne može ugasiti! Također, ne provjeravajte pouzdanost pričvršćivanja tinejdžera na petardu pokušavajući povući remen!
2. Napravimo tijelo od naše granate.
Da biste to učinili, uzmite cijev izolacije i izrežite je na komade. Obrezivanje je dugačko, dobivam oko 9 cm, ali sami ga možete izmjeriti tako da pričvrstite svoj petardi i uzmete toleranciju od 1,5 cm za dno i vrh granate. Zatim na svakom radnom komadu izvana treba napraviti rezove duboke 3-5 mm po cijeloj površini tijela. To će omogućiti corsairu 4 da lakše ljušti školjku.
Nakon što smo izrezali tijela, izrezali smo krugove za dna i čepove granata iz istog energetskog nabora. Promjer krugova jednak je unutarnjem promjeru tijela granate.
Nakon toga zalijepimo dno granate:
Sada napravimo proreze na pripremljenim šalicama za šipak od šipak. U ovom utoru ćemo produžiti naš remen teletom.
Na ovom je mjestu, možda, faza pripreme komponenata gotova. Nastavljamo sa sastavljanjem granata.
3. Sastavljanje dijelova.
Uzmemo vatromet s privezanom remenom i čajnikom i stavljamo ga na dno trupa. Da bismo ga tamo učvrstili, najprije na kraju vatrometa napravimo kap ljepila koja učvršćuje vatromet unutar tijela granate.
Dalje zasipamo grašak ravnomjerno ga raspoređujući oko petardi. Temeljito ujutro, tako da grašak ne zakuca unutar granate.
Zatim praznine zatvorite poklopcima. Zatvorimo poklopce i ostavimo da se osuše.
Sve, u stvari, naša granata je spremna. Sada to samo moramo dovesti u božanski oblik :)
4. Davanje proizvoda normalnom izgledu.
Zašto koristim samoljepljivi film? Jer kao rezultat brojnih pokušaja oslikavanja energofleksa, došao sam do zaključka da je to previše beskorisna vježba. Energoflex je, u stvari, celofanska spužva, a boja se ne drži i odmah leti okolo - samo stavite granatu u vrećicu ...
Dakle, uzimamo listove filma, režemo ga 14 na 18cm. Nadalje, izrezao sam svaki takav list na 2 dijela (opet, kako bih olakšao petardi "proboj trupa"). Zatim uzmem granatu i zalijepim je filmom tako da se njezini krajevi izlaze preko ruba granate i mogu se saviti na njen vrh i dno.
Izrezali smo izbočene krajeve filma u trake i savili na dno i poklopac petarde.
Izvor: 40cdo-rm.ru