Prekrasna ženska majica za proljetnu sezonu

Kada se bliži sredina proljeća i ljetne sezone, ljudi postupno mijenjaju sklonost odjeći iz toplije u hladniju. Od sredine travnja možete susresti ljude koji nose majice bez rukava (u južnim regijama Rusije). A u ovom ćemo vam članku pokazati kako napraviti lijepu ljetnu žensku košulju vlastitim rukama i uštedjeti novac na kupovini u trgovini. U isto vrijeme, možete čak i „dati novi život“ stvarima koje su pohranjene u vašoj garderobi, ali se ne koriste.
Da biste radili, morate uzeti: sintetičku plavu tkaninu (možete uzeti lycra ili vlakno), mjernu vrpcu, odgovarajuće niti, iglu, svijetlo prozirnu plavu tkaninu (možete uzeti frke), kao i perlice, pincetu, škare, igle i elastičnu traku.
Počevši s radom dobivamo potrebne podatke o veličini i duljini buduće košulje, nakon čega iz papira napravimo dva uzorka: uzorak prednje strane buduće košulje i uzorak stražnje strane.
Nakon toga moramo uzeti tkaninu i, prema dobivenim podacima, iz nje izrezati dva dijela, na gornju stranu kojih moramo šivati ​​ukrašene ukrase od tanjih tkanina, ili nabora.
Ruffles možete kupiti u posebnoj trgovini, ili možete koristiti šivaći stroj, a sami ih šivati ​​od tanke prozirne tkanine. Ali u slučaju da kod kuće imate stvar - komad odjeće koji ne nađe upotrebu za sebe, već ga je šteta baciti - onda ga možete odvesti na posao.
Naša stvar ispostavila se suknjom iz mini haljine, koja se dugo nije koristila jer je bila prekratka. Haljina je zadržala svjež izgled i bilo je šteta baciti je. Odrezanu suknju od haljine, ukrašenu naborima, odlučili smo koristiti kao vrh košulje:

Odrezavši suknju, na vrhu ostavljam mali komad tkanine (dodatak) za šivanje. Nakon toga uzimamo gumu, koja mora biti ušivena u zalihu.
Elastika bi trebala biti malo duža od opsega glave, tako da se gotova košulja može prikladno nositi preko glave.
Sada šivam gornji dio suknje, uvodeći unutra elastičnu traku:

Za šivanje možete koristiti šivaći stroj, ali ako nije dostupan ili ga nije moguće koristiti, košulju možete šivati ​​ručno.
Guma umetnuta unutra mora se prišiti na krajevima. Nakon ovog tretmana bivša suknja izgledat će ovako:

Sada uzimamo uzorke sintetičke tkanine i papira.
Uzorke papira skraćujemo odozgo prema duljini ošišane suknje (oko četvrtine), a iz tih uzoraka izrezali smo dva dijela tkanine prema veličini grudi i struka. Nakon toga označavamo područja na kojima će biti proreza za ruke i izrađujemo šavove duž rubova, savijajući unutra dopuštaj. Ne moramo zajedno šivati ​​gornje rubove rukava:

Nakon toga ih šivamo bivšom suknjom, okrećući je na pogrešnoj strani i oblikujemo majicu. Da bismo proširili dijelove rukava, napravimo rezove na stranama donjeg dijela nekadašnje suknje i izrađujemo šavove na njima:

Zatim od tanke tkanine dodamo dvije trake srednje širine (1,5 cm). Ove trake morat ćete pažljivo prišiti do dna košulje. Tkaninu za poticaj koju ćemo prije šivanja trebati nekoliko puta ukrasiti i presaviti.

Zatim obrežem višak tkiva na područjima otvora za ruke, ostavljajući područja dopuštenog. A onda, nakon što sam nekoliko puta presavijela odjeljke s dodacima, šijem ih zajedno.
Nakon što ste privezali pruge na dnu košulje i skratili rukave, izgledat će ovako:

Okrećemo rezultirajuću košulju iznutra:

Sada smo iz tanke tkanine izrezali tri kratke i jednu dugu traku kako bismo napravili luk.
Ispravno savijajući trake, na njima morate napraviti šavove: jedan uzdužni šav (dugačak) i jedan šav preko (kratak). Također, svaku traku morate ostaviti na jednoj strani da ne bude zašivena kako biste ih potom ispalili iz krive:

Nakon što ste zalijepili trake, potrebno ih je iznutra okrenuti pincetom:

Na krajevima šivamo dvije kratke trake, a samo vrhom pričvršćujemo dugačku traku:

Sada od bisernih perlica i niti trebamo napraviti lik od sedam redaka od četiri perle. Ova će se figura morati vezati trakama u sredini, tvoreći luk:

Nakon što se sve trake od tkanine u sredini vežu ukrasom perli, dobit ćemo takav luk:

Ako se stranice luka neće držati u "stojećem" položaju, moraju ih prišiti na stražnjoj strani na kraju:

Kad su stranice luka ušivene na leđima, gotovi luk izgledat će ovako:

Gotovi luk treba prišiti u našu gotovo gotovu košulju, a nakon toga će posao s njim biti dovršen:

Tako će naša košulja dobro paziti:
S poštovanjem, Vorobyov Dinara.