Načini popravljanja pokvarenog kućišta prijenosnog računala

Zbog konkurencije, mnoge svjetske marke u području računalne tehnologije smanjuju cijenu svojih proizvoda korištenjem nekvalitetnih komponenti. U vezi s tim, među prijenosnim računalima postoji ovisnost: ako uređaj s dobrim parametrima košta relativno malo novca, tada je proizvođač uložio jeftine materijale u neki dio (ili dijelove) mobilnog računala, smanjujući na taj način njegov resurs. Razmislite o načinima popravljanja kućišta prijenosnog računala koja je izrađena od nekvalitetne tanke plastike s malim otporom pričvršćivanja.
Načini obnove montažnih nosača.
Kao što praksa pokazuje, prije svega, u slučaju nekvalitetnih materijala, regali ispod zateznih i pričvrsnih vijaka puknu.
Postolje se sastoji od plastičnog cilindra, koji je na jednom kraju pričvršćen na tijelo i ima čvršće, a na drugom kraju, s kraja, nalazi se metalna matica. Najčešće se stalak može slomiti na dnu veze s kućištem ili iz njega iskoči lemljena metalna matica. Razmislite o tome kako popraviti ove dvije pogreške.

Vraćanje ugradnje metalne matice:
1. Ako navojni rukavac nije odspojen od postolja, ne vijte ga u potpunosti do kraja, držeći ga pincetom, zagrijte ga iznad plinskog plamenika.
2. Brzo zagrijanu maticu, navojem na vrhu, uronite na popravljeno mjesto u ravni s površinom plastičnog cilindra, a da matica ne bi uronila u plastiku, ohladite je vodom.
2. Odvijte vijak iz rashladne jedinice za popravak.
3. Provjerite adheziju lemljenog mjesta.
Također, na nekim mjestima slučaja gdje je, primjerice, povezan s monitorom, nije moguće vratiti nosače za montiranje, već šarke monitora pričvrstiti izravno na kućište.
Vraćanje nosača između postolja i kućišta:
1. Za popravak oštećenog elementa pripremite sodu i super ljepilo. Zavijte vijak u slomljeni dio stalka.
2. Nanesite slomljeno ljepilo na slomljeni kraj stalka i njegovo mjesto ugradnje u kućištu.
3. Pričvrstite i pritisnite dva dijela koja su zalijepljena. Držite ih u tom položaju oko minutu.
4. Soda bikarbonu raširite na kućištu što bliže stalak tako da dobro prekrije mjesto pucanja.
5. Nanesite puno super ljepila na sodu.
6. Ponovite ovaj postupak 3-4 puta.
7. Nakon sušenja provjerite adheziju popravljenog dijela na čvrstoću.
Reakcija kombiniranja sode sa super ljepilom odvija se uz oslobađanje topline, što osigurava pouzdanu kombinaciju plastičnih dijelova na molekularnoj razini. Lakše je razbiti dio kućišta pored njega nego oštetiti površinu koja se tretira na ovaj način.
Popravak kućišta.
Na šasiji se može pojaviti pukotina ili čip. Tehnika rješavanja problema gotovo je ista, ali ima neke nijanse.
Faze restauracije oštećene površine:
1. Pridružite se i popravite pukotinu (čip). To se može učiniti pomoću najlonskih estriha, plastelina itd. Ako je usitnjen, možda nedostaje neki, ne veliki dio tijela. Kako bi se izbjeglo curenje ljepila, oblikovane otvore prekrite plastelinom ili na prednju stranu pričvrstite ljepljivu traku ili vrpcu.
2. Da biste smanjili područje ljepila koje se širi po cijelom obodu, napravite ogradu od tanjura.
3. Na unutarnju stranu dijela na ograđenom mjestu položite ojačavajući sloj kako bi se postigla krutost na oslabljenom mjestu. Kao armirajući materijali možete koristiti žicu, spajalice za papir, komade pocinčane trake, stakloplastike (bolje je položiti fiberglas sa epoksidnim ljepilom) itd.
3. Kada koristite epoksidno ljepilo kao sredstvo za učvršćivanje, pomiješajte učvršćivač i učvršćivač u željenoj količini. A zatim ga napunite u ograđeno, oštećeno mjesto.
Ako će se fiksacija izvršiti soda i super ljepilom, tada oštećeno područje treba prekriti slojem sode i ljepila. Trebalo bi postojati najmanje tri takva sloja.
4. Nakon pouzdanog stvrdnjavanja ljepila uklonite nepotrebne elemente (plastelin, estrihe itd.) I provjerite čvrstoću popravljenog dijela.
Fotografija prikazuje moguće mogućnosti popravka kućišta za laptop Asus K 53 B.