Popravite spremnik za ispiranje WC-a

Zahvaljujući plovnim mehanizmima, spremnik se automatski puni vodom. Na primjer, WC školjka, spremnik itd.
Razmotrite vrste plovnih ventila, kao i metode za prepoznavanje i rješavanje problema.

Vrste plovnih zapornih ventila


Ovisno o radnom tijelu, ventili su podijeljeni na membranu i klip (s donjim ili gornjim rasporedom).
Membranski ventil sastoji se od cijevi s navojem, voda ulazi u spremnik. Kontrola nad protokom vode u sustav provodi se membranom.

Blokira izlaz kroz polugu i plovak. Plovec također mora imati polugu, ali se pomiče duž vodilica tijela odvodne cijevi. Ovaj dizajn smanjuje područje ventila i ugrađuje se u male spremnike. Na primjer, u WC školjkama.
Mehanizam za zaključavanje klipa sastoji se od cijevi s inčastim navojem na jednom rubu, a na drugom je mali otvor i šuplji cilindar duž kojeg se klip pomiče (klip s krajnjom stranom brtve). Kretanje klipa u smjeru otvaranja ili zatvaranja događa se kroz metalnu, plastičnu polugu i plovak.

U usporedbi s membranskim ventilima, klipne ventile je lakše popraviti i održavati zbog dizajna gume za brtvljenje.
Algoritam za prepoznavanje i rješavanje problema plutajućeg uređaja
Prvi znak neispravnosti ventila je stalan protok vode u toalet ili izlijevanje iz spremnika. Može imati eksplicitni (lako uočljiv) ili skriveni (teško prepoznatljiv) karakter.
Da biste odredili mjesto curenja, kada je spremnik pun, otvorite gornji poklopac i pregledajte mehanizme spremnika. Ako voda curi iz uređaja s plovnim prekidačem, morate:
1. Isključite dovod vode i spustite razinu ispod otvora za ugradnju ventila. Tekućina se može isušiti gumenim crijevom i kapilarnim učinkom. U wc spremniku samo pritisnite gumb ili polugu za ispuštanje vode.
2. Odvijte crijevo za dovod vode, steznu maticu ventila i uklonite ga iz spremnika.
3. U ventilima s polugom, za uklanjanje brtvenog tijela, potrebno je ukloniti šipku, koja je pričvršćena vijcima ili podijeljena. Ako se plovak kreće u vodilicama, odvrnite zasun s plovnog štapa.
4. Za demontažu membrane potrebno je ukloniti graničnik i u mehanizmu klipa stablo.
5. Ispitajte stanje gume i otvora. Ako je prisutna prljavština, očistite je. Neispravne dijelove treba zamijeniti.

6. Ponovno sastavite i instalirajte ventil u obrnutom redoslijedu.
7. Provjerite rad i nepropusnost uređaja.
Smanjenje buke u vodi prilikom punjenja spremnika
Da biste smanjili buku prilikom punjenja spremnika vodom, možete koristiti prigušivač. Izrađena je od silikonske ili PVC cijevi. Treba biti 2 cm manja od visine ventila do dna spremnika, s istim promjerom kao i ventilski otvor.
Prigušivač prigušivača ispravne veličine izvlači se na cijev i učvršćuje se stezaljkom. Smanjenje buke nastaje kao rezultat protoka tekućine pod vodom.
Također, buka se može smanjiti smanjenjem tlaka vode koja se dovodi u spremnik (intenzitet vodenog čekića će se smanjiti).

Izbor plovnog ventila


Ventil za spremnik odabire se ovisno o tlaku tekućine u vodoopskrbnom sustavu. Do 1 bara koristi se mehanizam za niski tlak, 1 - 3 bara - srednji tlak, a od 3 bara - visoki. S pogrešnim odabirom dolazi do dugog ili pretjerano brzog punjenja spremnika, što je popraćeno povećanom bukom.