Stajalište za ispitivanje pilećih jaja

Uskršnja ideja za prekrasan ukras vašeg doma! Izvorno postolje u obliku piletine učinit će praznik vedrim i nezaboravnim!

Prije svega, potrebno je pripremiti svijetle i guste tkanine koje se, kada se režu, neće raspasti ili otvoriti (ovo je velur, baršun, drapez, filc). Dovoljno je 5 opcija boja, od kojih su glavne crvena (možete koristiti i ružičastu ili bordo) za ljuštura, a žuta za pokrivanje tijela ptice. Preostale tkanine potrebne su samo za dodatni dekor. Uključujemo i dvije kuglice (pileće oči) i mali umjetni cvijet. Dijelovi se mogu lijepiti bilo kojim kontaktnim univerzalnim ljepilom.

Odabir okvira i izrada predloška sljedeći je korak u pripremi.

Karton može biti čvrsta baza, ali crtanje skice piletine bez "varalice" vrlo je problematično. Stoga koristite gotov crtež (to će uštedjeti vrijeme za produktivniji rad).

Sada kada je sve spremno, vrijeme je da na kartonu nacrtate obris slike i pažljivo je izrežete.

Crte koje su iscrtane na slici na kartonskom prazni su točke savijanja.

A jedna od strana bočnih trokuta smještena na dnu također je linija ureza. To jest, trebate odrezati svaku liniju koja je uz tijelo, tako da prilikom savijanja dva dijela repa i glave budu čvrsto povezani.

Ako je sve ispalo ispravno, a dijelovi su se ravnomjerno spojili, ljepljive trokute premažite ljepilom i ljepilom na donju granicu tijela. Zatim zalijepite rep i glavu.

Zatim prekrijte piletinu s obje strane žutom krpom. Da biste to učinili, izrežite veliku skicu papira i popravite je na tkanini s pribadačama.

Meka silueta bi trebala biti iste veličine kao i papirnata, jer ne morate uvijati rubove ili ih naknadno obrađivati.

Upozorenje! Sve uparene dijelove uvijek napravite u ogledalu.

Sada ravnu površinu još uvijek neobrađene piletine namažite ljepilom i pričvrstite tkaninu (s obje strane).

Razbijte predložak na sitne detalje i zasebno nacrtajte perje.

Prvo zalijepite crvenu glavu, a na vrhu šareni šljokica vrata. Za rep će biti bolje napraviti perje bolje od različitih boja i veličina.

Konačno, završna faza - perle oči i ukrasni cvijet.

Piletina je spremna za Uskrs! Ovo je neobičan dodatak ne samo vašem stolu, već i vašem raspoloženju.