Izrada sapuna "Aquamarine"

Izrada sapuna je sjajan hobi koji veseli one koji ga praktikuju. Postupak izrade sapuna kod kuće prilično je jednostavan, zanimljiv i uzbudljiv. U specijaliziranoj trgovini možete kupiti samo baze sapuna, ostali proizvodi mogu biti i specijalizirani i improvizirani.
Nudim jednostavan, ali zanimljiv recept za domaći sapun.
Za sapun Aquamarine potrebno vam je:
1. Podloga od bijelog sapuna.
2. Prozirna baza sapuna.
3. Bilo koja bazna ulja (shea maslac, sjemenke grožđa, breskve itd.).
4. Arome ili eterična ulja po želji.
5. Plastična pravokutna posuda (spremnik krem ​​sira Hohland je sjajan).
6. Kozmetička boja "Aquamarine".
7. Drveni skewer.
8. Alkohol.
9. Posuđe za topljenje baze.
10. Nož.

Prvo pripremimo plastičnu posudu, operemo je, obrišemo i posipamo alkoholom iz boce u spreju. Otopimo prozirnu bazu sapuna, obogatimo je uljima i aromama, dodamo nekoliko kapi boje i temeljito je promiješamo drvenim nabubrelom. Dobivenu smjesu izlijte u posudu i pričekajte da se stvrdne. Ako želite dobiti sav sapun s vrtlogama, tada ne trebate čekati potpuno očvršćivanje, morate sipati sljedeći sloj.

Dok se prvi sloj stvrdne, rastopite u različitim staklenkama jednaku količinu baze bijelog sapuna, jedan dio ostavite bijelim, a drugi obojanim Aquamarinom. Ne zaboravite na arome i bazna ulja.
Zamrznuti sloj u posudi natopite alkoholom, nalijte obojenu bazu na njega, kad se malo zgrabi, prelijte bijelu bazu preko nje, trebala bi biti topla, ali ne vruća! Inače se sve samo miješa. Mjehuriće raspršujemo alkoholom i čekamo da se šipka očvrsne. Izvlači se vrlo lako!

Odrezali smo poprilično neravne rubove šipke (zaobljeni su u obliku posude) i izrezali šipku u odvojene komade sapuna, uživajući u prekrasnoj boji gornje baze i zamršenim uzorcima donjeg!