Izrada dječje torte

Želim podijeliti svoje iskustvo u ukrašavanju dječje torte sa šećernom mastikom. Teško mi je to nazvati majstorskom klasom, jer se na bilo koji način ne smatram majstorom. Sve što sam naučio raditi pronašao sam na Internetu, a ovaj kolač uopće nije moja ideja, preuzet je i sa svjetskog weba. Samo želim iz vlastitog iskustva pokazati da ukrašavanje torte od mastike na svoje nije tako teško. Naravno, takav tortu uvijek možete naručiti od stručnjaka, ali njihov trošak uopće nije nizak, a ta je cijena opravdana pravljenjem torte sami, razumijem to. I poanta nije u tome što je to teško napraviti, samo je postupak prilično dugotrajan i zahtijeva točnost. No, napraviti takvu tortu sasvim je realno i svatko može dopustiti svom djetetu da uživa u prekrasnom kolaču, i to po relativno niskoj cijeni.
Dakle, prvo morate pripremiti tortu koju ćete ukrasiti. Moje dijete voli medeni kolač sa slojem banane i to sam i ja pekla. Da bi se mastika stavila na tortu, površina je ravnomjerno podmazana dobrim slojem kreme na bazi maslaca.
Nakon što se krema stvrdnula, torta se može prekriti mastikom.
Za rad je bolje da se mastika unaprijed pripremi i ima vremena leći. Skuhala sam ga noć prije, nakon čega sam ga, umotavši u film za oblaganje, poslala na počinak u hladnjak.

Mastiku sam napravio od žvakaćih močvarnih vrtova, najviše volim raditi s njom. A s obzirom na to da mi za rad treba nekoliko boja, naslikao sam ga čak i u procesu pripreme, tako da se mastika lakira i ravnomjernije.

Za rad nam je potrebna bijela, svijetlo zelena, ružičasta, smeđa i crna mastika.
Napravila sam svijetlo zelenu i ružičastu mastiku, dodajući zelenu i crvenu boju smjesi, zbog činjenice da je sam mastik bijel, boje nisu previše zasićene.

Obično radim smeđi mastik dodavanjem kakaa, ali ovaj put sam dobila smeđu boju u procesu izrade crnog mastike. Da bih dobila crnu boju, pomiješala sam crvenu i zelenu, a zatim dodala malo plave boje, što je rezultiralo da je tekućina postala crna (natpis sam dobila dobivenom tekućinom čačkalicom). Ali kad sam pomiješao ovu boju s bijelim mastikom, dobio sam bogatu smeđu boju, pa sam s njom napravio krošnje drveta i ogradu.
Kao rezultat toga, nisam uspio u crnoj boji, vjerojatno je bolje da kupi dobru crnu boju, to u našem gradu nije bio slučaj, a naručivanje na Internetu bilo je prekasno. Stoga su se svi crni elementi morali premazati crnom bojom četkom. Pokazalo se ne baš uredno, ali svejedno, ovo je dobar izlaz iz situacije.
Dakle, sve su boje spremne, možete početi dizajnirati. Prvo razvaljajte svijetlozeleni mastik da prekrijete tortu.

Malo sam požurio i valjao mastiku nedovoljno, jako je teško razvaljati, ali praktički se ne lijepi i ne trga. Kao rezultat, moj kolač nije bio potpuno prekriven, ali ovaj se problem može ispraviti, jer sam zbog toga napravio imitaciju trave od ostataka mastika, koje sam zatim obojao zelenom bojom.

Iz smeđeg mastika izrađujemo krošnje drveta i ograde.

Pomoću čačkalice istisnite strukturu stabla na daske.

Na drveću pravimo lišće. Nisam imao svijetlozeleni mastik pa sam napravio listove od bijelog, a zatim sam ih četkom obojao zelenom bojom.

Svinje izrađujemo od ružičaste mastike. Dovoljno nam je da napravimo glave i guzicu svinja, zalijepimo pete i uši na glavi, nacrtamo oči - to je to. A stražnjicom je još lakše zalijepiti rep i to je to.

Od bijelog mastika izrađujemo tijelo za janjetinu, samo izravnavamo komad mastike i prstima narežemo izbočine na njemu.

Seanovo tijelo ovna malo je drugačije. Razvaljamo komad bijelog mastika, veličine ovna, zalijepimo male kuglice na ovaj komad, nasumično.

A onda cijelo tijelo prekrivamo tanko valjanim komadom mastike.

Napravio sam glave i noge od ovnova od ostataka mastike, a zatim ih obojio crnom bojom.

Svi detalji su spremni - ostaje prikupiti tortu. Dijelove ravnim i tankim zalijepite šećernim sirupom, a veće dijelove: svinje, ovne učvrstite čačkalicama.

Stavimo sve elemente na njihova mjesta, napravimo natpis i cijeli kolač je spreman, dijete je sretno, a nije dodatni novac ostao u obiteljskom proračunu.