Izrada kolača s mastikom

Želim podijeliti svoje iskustvo u ukrašavanju kolača pomoću šećerne mastike. Nisam profesionalac i u osnovi sam pronašao sve što na Internetu znam, nemam nikakve posebne uređaje, tako da moram sve raditi uz improvizirane materijale koje uvijek možete pronaći kod kuće.
Neću opisivati ​​osnovu torte, jer unutarnje punjenje može biti apsolutno bilo koje. Ovaj put sam imala spužvasti kolač, namazan kakao kremom na bazi maslaca.

Kako bih napravila tortu, unaprijed sam pripremila mastiću od šećera. Čini mi se najpogodnijim mastikom u radu, rađenim na bazi žvakaćih marshmallows.

Da biste ga pripremili, žvakaće se močvarice moraju otopiti u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici, dodajući u nju malu količinu maslaca.

Rastopljeni marshmallows podijeljeni su u dva dijela. Veći dio ćemo ostaviti bijelim, a drugi ćemo obojiti u plavo.

Zatim gnječite mastiku, samo dodajte šećer od glazure u nju dok se masa ne prestane lijepiti za ruke.

Gotov mastiks šalje se preko noći u hladnjak, zamotan u ljepljiv film.

Počećemo ukrašavati tortu prekrivajući je bijelim mastikom. Razvaljamo ga pomoću obične klipne. Nakon noći u hladnjaku, mastika se kotrlja prilično teško, ali ne lijepi se i ne trga.

Za ukrašavanje strana torte kupila sam jestivu čipku koja se vrlo lako lijepi mastikom slatkim sirupom.

Razvaljajte plavu mastiku i izrezujte pravokutnik - to će biti kryzhma. Korištenjem obične čačkalice oblikujemo strukturu tkiva na njoj. Naravno, sve je to puno lakše učiniti uz pomoć posebnih markica, a ispada ljepše i više, čini se, ali kako kažu, ono što nije, nije.

Također, u dizajnu torte za krštenje koristila sam križ, koji sam izrezala pomoću šablona, ​​što sam i sama napravila jednostavnim crtanjem križa na papiru, a još jednostavnije za to ispisom križnog predloška na pisaču.

Križ sam ukrasila srebrnim dražejima šećera.

Uz pomoć ovih pilula izložio sam srebrni križ i lanac.

Natpis na torti koju sam na mastiku izrezao u obliku lista papira. Natpis sam napravila čačkalicom, koju sam umočila u boju razrijeđenu u šećernom sirupu.

Cvijeće za ukrašavanje izrađuje se prilično jednostavno, latice se formiraju pomoću čačkalice, te ih kombiniraju u cvijet (poput kamilice).

Sve elemente širimo na tortu i to je rezultat.