Zvono s buketom

Moja djevojka radi kao učiteljica u osnovnoj školi. Ove godine dobiva nove dečke i već se raduje 1. rujna. Sigurno će joj učenici uz slatki suvenir donijeti i mnogo buketa jesenskog cvijeća. A što je s buketom svježeg cvijeća? Stajat će najviše 3-5 dana i osušiti. Stoga smatram da je takav minljiv dar potpuni gubitak novca. I pripremio sam originalni poklon za svoju djevojku 1. rujna.
I vaša će djeca uskoro krenuti studirati, a vi možete napraviti slično iznenađenje vlastitim rukama. Ovo je zvono napravljeno od valovitog papira s buketom slatkiša. Kako? Ova radionica će dati odgovore na vaša pitanja.
Pripremite za rad sljedeće komponente:
- komad pjene;
- mala plastična boca;
- škare;
- dvostrana traka;
- čačkalice;
- bijela satenska vrpca;
- valoviti papir u nekoliko nijansi;
- slatkiši u žutoj ambalaži.

Da biste oblikovali zvono, uzmite malu plastičnu bocu (0,5 litara), prerežite je na pola. Gornji dio je potreban, podsjeća na školsko zvono.

Sada morate izrezati krug iz gustog polistirena većeg promjera od rupe u izrezanom radnom komadu.

Zaključajte krug na plastičnom rezu. Trebate samo gurnuti radni dio u fleksibilnu pjenu.

Zatim nastavite ukrašavati zvono. Može se koristiti valoviti papir. Odrežite komad i omotajte oko plastične praznine. Da biste pričvrstili papir na plastiku, bolje je koristiti obostranu traku.
Na vratu možete odmah vezati bijelu satensku vrpcu u obliku luka.

Da biste napravili buket slatkiša, morate uzeti čačkalice i slatkiše u svijetlo narančastoj ili žutoj ambalaži. Izgledat će lijepo s bilo kojom nijansom papira. Druga važna stvar je da bomboni moraju biti mekani, tako da se probijaju drvenim štapom.

Učvrstite čačkalice na sredini slatkiša, gornji kraj pakiranja dvostrano trakom zalijepite na ovalni, a drugi na čačkalicu.
Izrežite četiri trake plavog valovitog papira.

Ispružite gornji rub papira i malo ga uvijte kako biste oblikovali latice. Omotajte traku oko slatkiša i donji rub pričvrstite nitima u boji papira.
Ispada da su male ruže.

Druga verzija cvijeća! Možete odmah izrezati latice i pričvrstiti ih oko žutog središta. Ispada nježni ljubičasti pupoljci.

Još uvijek morate sami oblikovati zelene elemente. Da biste to učinili, izrežite svijetlozeleni valoviti papir u kvadrate i zalijepite na polovicu čačkalice. Izlaze mali listovi za buket.

Kad se formiraju svi praznine, možete početi izrađivati ​​buket.
Tri ljubičaste pupoljke postavljene su u sredinu zvona, a oko njih su četiri plave ruže.

Zelenim elementima ispunite prazne prostore u bazi pjene.

Buket je spreman! Izgleda veličanstveno i neobično.

Na rub možete vezati bijelu vrpcu, za koju je zvono obješeno na dršku.

Ako želite, ukrasite buket papirnatom golubicom (simbol mira) ili jesenskim otvorenim listom. Ovi elementi mogu poslužiti kao kartica na kojoj su napisane čestitke ili želje.

Evo ovako velikog iznenađenja koje možete predstaviti svom voljenom učitelju uoči nove školske godine.