Liker od narančine kore

Kad se zaista želite počastiti nečim ukusnim i opuštajućim, na primjer, nagovještajem osvježavajućeg alkoholnog koktela, cijena nije razlog da se odreknete te radosti. Recept za narančin liker koji želim predstaviti nije samo ukusno jednostavan, već njegov ukus i ljepota nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Sve što trebate za to je voda, granulirani šećer, narančine kore, votka i malo klinčića. Pa idemo!

Da bi sirup prokuhao, 360 g granuliranog šećera prelijte čašom vode, sve dovedite do vrenja i ostavite da kuha još 5 minuta. Nakon 5 minuta sirup je spreman, isključite ga! Odvojeno nasjeckajte ili izmrvite 140 g narančine kore u blenderu, ulijte 0,5 l votke u koru i dodajte 4 kom. karanfil. Sve se to mora raditi 8 minuta na vatri, neprestano miješajući! Zapamtite, ni u kojem slučaju alkohol ne treba zagrijati, temperaturu treba održavati na 70 ° C. Nakon 8 minuta. naš sirup ulijte u narančine kore s votkom. Sve se to mora miješati i držati na vatri još pola minute. Liker je spreman za ovaj postupak! Ostaje nam lijepo predstaviti.

Prvo je procijediti gazu i osloboditi se pića od kore. Drugo je hlađenje, za što sav alkohol treba sipati u litra staklenku i hladiti 2-3 sata. Nakon određenog vremena, vidjet ćete da se piće razvedrilo - ovo nam je trebalo! Na kraju pronađemo prekrasnu zapečaćenu posudu, u nju ulijemo našu narančastu tekućinu i uživamo u njenom aromatičnom i osnažujućem voćnom okusu. Usput, liker na narančinim košticama može se čuvati na sobnoj temperaturi. Osim ako, naravno, niste spremni toliko dugo čekati.