Cvjetnjak od starih guma

Bilo koji vlasnik ljetne kućice želio bi da njegov teritorij bude najljepši i jedinstven u odnosu na susjedne parcele. Iako se u naše vrijeme u trgovinama nudi veliki asortiman ukrasa i materijala za dizajn web stranice, još uvijek možete sami izraditi svoj plan, štedeći na tome novac. U ovom ćemo članku razmotriti jednu od opcija kako možete sami napraviti jedinstveni ukras, naime krevet od starih guma. Ovaj cvjetni krevet ima oblik velike šalice.
Za ovaj rad trebat će nam:
• dvije gume;
• Metalni profil (50 - 60 cm);
• škare za metal;
• Plastične boce (najmanje tri);
• odvijač;
• samorezni vijci;
• nož za cipele;
• Akrilna boja;
• Četkica.
Da bismo napravili ovu gredicu, potrebne su nam dvije gume. Jedna od njih trebala bi biti manja. Takve stare gume možete besplatno zatražiti u bilo kojoj trgovini guma.

Kao što je prikazano na slici, strana gume mora biti izrezana. To se može učiniti s uobičajenim nožem za čizme. Kao rezultat, dobivamo tri elementa.

Sljedeći korak bit će proizvodnja drške za šalicu. Da bismo to učinili, trebamo metalni profil, kao i škare za metal. Povlačeći se svakih 10 cm, potrebno je napraviti ureze u bočnoj strani profila. To je neophodno kako bi bilo prikladno savijati se. Rubovi profila također se moraju rezati i saviti tako da je prikladno pričvrstiti na gume.

Dalje je uz pomoć metalnih vijaka i odvijača potrebno privijte ručicu na donji i gornji dio čaše (na gornji i donji dio gume). Te dvije gume također je potrebno spojiti zajedno. To se izvodi pomoću samoreznih vijaka iznutra, kao što je prikazano na slici.

Rezultat je takva šalica. Imajte na umu da je treći element, koji je izrezan sa strane velike gume, baza cvjetnjaka i igra ulogu tanjura ili stalka.

Nakon što je šalica spremna, nastavljamo s ukrašavanjem. Za to su nam potrebne 3 ili više plastičnih boca, naime njihov donji dio. Podnožje boca možete obrezati građevinskim nožem i škarama. Tako ćemo dobiti cvijeće koje možemo obojiti u bilo kojoj boji koju volite. Pomoću jednog samoreznog vijka potrebno je cvijeće navrnuti na vrh šalice.

Sljedeća faza je slikanje samog cvjetnog kreveta. Za te svrhe najprikladnija je akrilna boja. Njegova je prednost što savršeno zadržava svjetlinu i ne blijedi tijekom godina. Ovdje imate priliku izraziti svoju maštu i koristiti one tonove koji vam se sviđaju. Posljednja faza rada bit će punjenje posude zemljom. Zatim u nju možete posaditi cvijeće. Ovaj cvjetni krevet bit će izvrstan ukras vaše ljetne kućice. Njegova izrada nije komplicirana, a s potrebnim alatima takva se čaša može napraviti u samo nekoliko sati. Ovaj će element moći unijeti kreativnost u dizajn vašeg teritorija, ali i iznenaditi i zadiviti one koji će proći pored ove cvjetne postelje.