Kartonska narukvica

U ogromnom oceanu modernog nakita možete pronaći vlastiti nakit za svaki ukus i boju. Međutim, želim ga tako da ne bude kao i svi drugi. I ovdje fantazija počinje djelovati, traže se novi materijali i tehnike kako bi se ispunile želje fashionista. Ali danas želim podijeliti iskustvo izrade narukvice od kartona. Zašto karton? Prvo, to je jeftin materijal koji se uvijek može naći u kući, drugo, jednostavnost obavljanja posla, i treće, potrebno će vam uočljivo potrajati 2-3 sata.
Za rad su nam potrebni:
- valoviti karton;
- stare novine;
- PVA ljepilo;
- boja (koristila sam gouache);
- biserne boje;
- akrilni lak;
- četke;
- škare;
- igla za pletenje broj 4.
Iz kartona smo izrezali oblik narukvice. Možete napraviti širinu kako želite. Volim široke narukvice, tako da je moj radni komad širok 7 cm. Izmjerite duljinu zgloba. Važno! Narukvica će se nositi preko ruke, pa razmislite o širini presavijenog dlana dlana.
Karton zalijepimo dvostranom trakom.

Novine smo izrezali na trake širine 2 cm, duge 9-10 cm.

Prazne listove lijepimo novinama po principu papier-mâché. Sloj po sloj, izbjegavajući razmake, duž narukvice i preko puta. To će ojačati naš poluproizvod, dati mu pravi oblik. Ostavite da se osuši.

Sada se pozabavimo elementima ukrašavanja. Novine smo rezali na tri načina:
1 - trake širine 2 cm, duljine 30 cm;
2 - trake širine 10 cm, duljine 20 cm;
3 - trake širine 10 cm, duljine 50 cm.
Pomoću igala za pletenje izrađujemo cijevi od novina. Na uglu novinske trake, pod kutom od 450, nanosimo žbicu i cijelu traku potpuno namatamo. Fiksirajte rub ljepilom.

Pritisnite gotove cijevi, čineći ih ravnim, i omotajte ih vrhom igle za pletenje, čineći "puža". Zalijepite rub.

Iz različitih novinskih traka dobivamo „puževe“ različitih promjera.

Sada zalijepite okruglice na osušenu narukvicu.

I ostavite da se potpuno osuši. Evo nas prazno.

Počinjemo bojati proizvod. Pažljivo obojite svaki element i iznutra.

Običnim dijelom "puževa" pomoću tehnike suhe četkice obojite bisernom bojom konveksne dijelove "puževa". Uzela sam biser u tonu boje, ali možete napraviti efekt trošenja.

Sada prekrivamo proizvod debelim slojem akrilnog laka iznutra i izvana. To je ono što se dogodilo

Složite se da je takvu ljepotu teško nazvati kartonskom narukvicom. Nadam se da će vam moje iskustvo pomoći da napravite nešto slično ili možda čak i bolje.