Jež iz boce

Dobar dan Sada mnogi vrtlari vole izrađivati ​​ukrase za vrt vlastitim rukama. Htio sam napraviti živicu za vrt iz obične plastične boce i polietilena, što je od toga, sada ću vam pokazati. Da bih to učinio, trebalo mi je:
- Plastična boca kapaciteta 3 litre.
- Cement.
- Siva plastična vrećica.
- Škare.
- Olovka.
- Scotch.
- Ljepilo.
- Blister (pakiranje tableta).
- 2 perle u crnoj boji.
- Bijeli papir.
- Samoljepljivi crni papir.
Uzeo sam bocu i u nju ulio cementni mort za stabilnost. Bilo je moguće položiti kamenje ili zemlju, ali sada je zima i to nije prikladna opcija. Omotao sam nos boce trakom, čineći liniju prijelaza boce u plut.

Nakon toga uzeo sam sive plastične vrećice. Izrežem ih na trake širine 5 cm, duljine cijelog paketa. Ovim prugama omotao sam bočicu na mjestu gdje će biti njuška ježa. Krajevi su fiksirani ljepilom, a na vrhu, radi pouzdanosti, zalijepljeni trakom.

Zatim je opet uzela torbe i izrezala iste trake. Uzeo sam 2 trake, razvaljao ih na pola i prerezao rub, ne režući do ruba.

Ove trake sam, bez odmotavanja, pričvrstio ljepljivom trakom na tijelo. Morate početi s širokog kraja boce.

Tako sam zalijepio cijeli jež, osim njuške i dna boce.

Straga sam bocu zalijepio malo drugačije. Uzeo sam trakicu s nasjeckanim rubom, umotao je u cijev. Kraj se mazao ljepilom i zalijepio na bocu.

Sve, jež gotovo je spreman za mene, jedino što ostaje je da mu napravim njušku. Za početak, napravila sam nos. Uzela je crni samoljepljivi papir, obrezala nos i dodala dopuštenje od 0,5 centimetara. Nakon dodatka, napravila sam posjekotine. Zatim sam izrezao traku širinu 1 centimetar i dugu 6 centimetara.

Zalijepio sam krug na poklopac, savijajući ljepilo na nosu. Zalijepio sam joj traku tako da na dodatu nisu vidljivi rezovi. To je ono što imam.

Nos je spreman. Izvukao sam pogled iz blistera. Izrezao sam dvije ćelije, iz bijelog papira sam izrezao dva kruga odgovarajućeg promjera. Sve je to zalijepljeno, prethodno umetnuvši crnu perlu u svako oko. Zatim je zalijepila pogled na lice.

Napravio sam i uši od samoljepljivog papira. Izrežite dva kvadrata 4 x 4 centimetra. Skinuvši sloj zaštitnog papira, svaki sam ih presavijeo na pola dijagonalno. Ispalo je dva trokuta. Izrežite jedan kut u polukrugu, uši su spremne.

Zalijepio sam uši i to je to, jež je spreman.

Ostaje pričekati proljeće i novi stanovnik zemlje će otići u svoje stalno prebivalište. Doviđenja.