Jammer za TV (svinja)

Ponekad je potrebno napraviti veliku buku za TV i radio domet. Na primjer, vaša supruga gleda "Ne rađajte se lijepi" i morate vidjeti Ligu prvaka. U tu svrhu koriste se posebni uređaji - "Radio prigušivači" ili prema nacionalnoj "Svinji". Odlikuje ih mali radijus djelovanja (50-100 metara) i dobra sposobnost prigušivanja signala. Slika i zvuk mogu u potpunosti nestati.
Ispod je dijagram jednostavnog uređaja za ometanje televizijskih emisija.
R1 - 3,3k, R2 - 1,5 k, R3 - 1,5 k
C1 - 8 ... 30 pF (trimerski kondenzator)
C2 - 5,1 pF
C3 - 5-10pF (4,7 pF), C4 - 56-69 pF (27 pF)
VT1 - KT368
L1 - zavojnica na okviru 6 mm, 4 okreta žice 0,5 mm
40 cm antena od napletene žice
Snaga prigušivača - 3 V. Podešavanje se vrši pomoću kondenzatora za ugađanje i produženja pomaka zavoja zavojnice.
Opcija II
Jam Radio-TV
Da li vam je teško bolesni susjed koji od jutra do večeri sluša TaTu na radiju, zaboravljajući na san i na susjede? Mama ne dopušta gledanje svog omiljenog crtića klikom na tipke na daljinskom upravljaču u potrazi za njenom omiljenom serijom? Jeste li umorni od takvog života, želite li se riješiti zlih susjeda i glupih serija? Zatim uđite u ormar za svoje skupo lemljenje i pažljivo pročitajte ovaj članak!
Ako mislite da će vam za ostvarenje dragog sna trebati gomila zelenih predsjednika za kupnju novog televizora, onda jako griješite. Sve što vam treba: željezo za lemljenje i nekoliko dijelova. Ako ispravno razumijete, danas ćemo proizvoditi jednostavan "radio i televizor Glushak". "Pa, konačno će se ovaj pakao završiti!" "Kažete, i ... bit ćete apsolutno u pravu."
Što je ovo
Šetate ulicom u pratnji lijepih djevojaka. Primjećujete da u automobilu slušaju radio. Tada napravite par pokreta u džepu. Sada se umjesto pjesama mogu čuti pucketanje, cviljenje i druga sranja koja dolaze iz automobila ...
Heh ... Djevojke su oduševljene vama, posebno od pokreta u hlačama.
Kako je bilo
Kako mi se svidio ovaj krug? Svima! Prije svega, minimalna količina detalja, manje može biti samo na TV-u. Također mi se svidjela jednostavnost i jednostavnost korištenja. OD SVIH mojih prijatelja, daleko od elektronike, SVI su uspjeli prikupiti. Što žalim do danas. Predmet za testiranje, kao što ste već shvatili, bio je moj poštanski sandučić.
Usput, kad iskušate ovo 198. čudo svijeta, čuvajte se automobila s velikim antenama na krovu! Popularno ih nazivaju "tražitelji smjerova". Zašto ih se paziti? Baš kad još jednom prigušite radio 98-godišnjoj baki, ona će bez oklijevanja nazvati radio stanicu na svoj mobilni telefon. Baka će im reći da njezin radio s potpisom ne radi. Operatori, nakon što provjere i provjere da sve savršeno pluta, mogu poslati u područje gdje radio signal propušta, kao što rekoh, automobil s "rogovima". I ona će vas lako pronaći. S vama će se nositi s posebnom revnošću ako se ovaj "bakin radio" pokaže kao policijski ili vatreni val.
Počnite s
Izrada ovog uređaja nešto je slična Lego sklopu. Ako nemate potrebne dijelove u svom inventaru (a najvjerojatnije ih nemate), direktni put do vas je na MiTiN0 BaZaR. Pa, ili ako želite kupiti stvarno visokokvalitetni gizmo koji utapa gotovo sve frekvencije, a proračun vam omogućuje da potrošite 300-500 dolara, onda ste ovdje - www.jammer.su. Sve što trebate kupiti je mikruha i tuning Conder, približni prikaz kojeg vidite na jednoj od fotografija.
Iako nema potrebe kupiti kondenzator ako ispod kreveta imate stari radio. Izvadit ćete ga (detalj) odatle (ne zaboravite saniti ruke tekućim amonijakom i staviti posebne rukavice). Pa se detalji pohranjuju dvije godine, što slijedi? A zatim možete lijepiti željezo za lemljenje u desni otvor lijevog ugla gornjeg stola i tiho otrčati "na stazu" tako da vas ništa ne ometa u radu.
Ok, možete se vratiti. Čajnik za lemljenje neće vas čekati. Uzmite je u desnu ruku, na lijevoj - ovaj priručnik i počnite temeljito proučavati shemu kako ne biste upali u dvogodišnju opskrbu dijelovima. Zašto je izgorjela? Da, jer se nije trebalo odvraćati od fiziologije. Lemlje za lemljenje treba uzimati na 40 vata, a ne na 100. Čipi imaju tendenciju izgaranja na visokim temperaturama! Sjetite se ovih jednostavnih, ali potrebnih riječi. Iako, ako imate domaću mikrovezu ... Da biste je zapalili, potrebna vam je plinska baklja ili stroj za zavarivanje. Jednom riječju, NE bojte se eksperimentirati! Samo u eksperimentima rodit će se vaš pojedinačni model Glushaka.
Neću ponuditi upotrebu stakloplastike, dobit ćete previše hemoroida, najbolje je lemiti s suspendiranom instalacijom (žice do nogu). Nema PCB-a, buke i prašine.
lemljenje
Pa, napokon ste došli do jednog od najvažnijih trenutaka ove operacije. Kad lepite, pokušajte da vas ništa ne ometa, pogotovo na gole tetke koje se strše na svaki milimetar monitora (to ometa, znam iz vlastitog iskustva).
Trebat će vam 5 cm lemljenja (ako još uvijek od svog 5-godišnjeg brata niste saznali što je to, pročitajte naš FAK). I kolofonija. Ako nema kolofona, možete upotrijebiti bilo koju pastu za lemljenje ili tekućinu za lemljenje (na primjer HC-l). Samo nemojte koristiti lak za cipele ni u kojem slučaju, to će jako zaprljati sve. Ako nema laka za cipele, nemojte se obeshrabriti, možete sigurno lemiti bez njega. Samo lemljenje bit će manje precizno. Na kraynyak, općenito možete sve pričvrstiti žicama.
Postoje dva načina spajanja nogu mikrocikličkog sklopa zajedno:
Lagano ih savijajući, lemite zajedno bez dodatnog materijala.
Bez savijanja, samo lepite dodatni komad žice, to je po vašoj želji.
Prvo morate konzumirati hranu. Čitav postupak sastoji se u dodavanju žica iz baterije. Povezani su kako slijedi: na 14. nogu "+", a na 7. nogu "-".
Kao što sam već razapeo, lemljenje mikrocirke mora biti izuzetno pažljivo, držanje lemilice dulje od 10 sekundi na jednoj nozi je nepoželjno (nije moguće, ali ako stvarno želite, tada možete). O da, zaboravio sam da ste već kupili dijelove dvije godine - to znači da se toga ne bojite. Kao što se vidi iz dijagrama, noge 2 i 3, 4 i 5, 1 i 6 su lemljene zajedno, a neke od njih nisu uključene.
Druga faza rada svodi se na lemljenje naizmjeničnog kondenzatora na lemljene noge: „3 i 5“ i „1 i 6“. Tako je došlo vrijeme da se najvažnija komponenta ovog eliksira izvadi iz starog djedovog prijemnika "Sunrise". Vaš je cilj mali kvadratni ili okrugli dio pomoću kojeg možete podesiti frekvenciju radio kanala. Našao? Uzmite pilu i otklonite je sa svim žljebovima, samo zapamtite da isključujete prijemnik iz utičnice. Djed će biti sretan ...
Ovaj dio ima dva kontakta, čiji polaritet nije važan - možete ga pričvrstiti s obje strane. Iznutra se sastoji od para tankih ploča uz pomoć kojih će se prilagoditi željena frekvencija radio signala. Bolje ga je lemiti na žicama duljine 5-7 cm. I možete izravno.
Od 10-15 takvih Glushakova, samo jedan nije radio. Želite znati zašto? Samo umjesto 74LS04 čipa, slučajno sam stavio K555TM2, a on je upravo izgorio! I trebalo je staviti K555LN1, to je ruski analog 74LS04. Mislim da ruski brat pravi buku još hladniju od američke (iako je to tako kako izgledati). Ali glavna stvar: K555LN1 košta 2 rublje, a 74LS04 - 20 rubalja.
U sljedećoj fazi operacije trebat će vam komad žice duljine jedan metar, koji će igrati ulogu kontaktne antene. Mora mu se dodati 6. nož male veličine.
Završna linija
Zadnji put pogledajte dijagram i rezultirajuću salatu, postavite sebi pitanje o ispravnom sastavljanju. Ako ste sigurni da ste sve pravilno sastavili, pritisnite YES. Ako ste pogriješili, kliknite na gumb NO i počnite ponovno čitati ovaj priručnik. Iako se to lako može ispasti, tako da će vaša greška učiniti naš Silencer još strmijim. Uostalom, čip radi u nestandardnim načinima.
Monstruozno kućište
Najlakši način izrade kućišta je pronalazak odgovarajućeg okvira željenih dimenzija. Paket cigareta ili kutija kondoma su dobre. Tek nakon toga možete sigurno prijeći na najukusnije - postavljanje našeg štetočina.
Prvo ispitivanje
Ispitivanje se mora provesti u FM opsegu. Isključite bilo koju radio stanicu i divljim krikom započnite okretanje gumba tuning kondenzatora (morate vikati). O, ništa ne radi i nikad nećemo: zaboravili smo na bateriju. Otrčite do bilo kojeg kioska i kupite 9-voltnu Krone bateriju. Sve, sad mora njuškati!
Ako iznenada niste imali dodatnog novca za novu bateriju, ne brinite: bilo koji izvor izmjenične struje će se dogoditi. Napon takvog izvora ne bi trebao biti veći od 6-12 volti. Ali u svakom slučaju, ne preporučujem korištenje ove metode. Razumijete zašto. Pa, kamo idete s produžnim kabelom i s napajanjem?
Istina, i u izvorima energije ima malo sočnih čari. Osobito ako je izvor domaći i ne radi dobro, stvorit će još jedan izvor buke. Sada se družimo dvije buke i sve će biti pinceta. A iz izvora možete dobiti baaalshoy moć.
podešavanje
Cijelo postavljanje svodi se na pronalaženje frekvencije radio stanice na vašem hakerskom uređaju. Pomicanjem klizača kondenzatora nekoliko puta naprijed i natrag naći ćete da zvuk u prijemniku u nekom trenutku nestaje. Nakon toga, zavrtite je sporije. Da, nije tako, samo vatrogasci se okreću - to je nježnije. Zamislite da vam je ovo najdraže ... ručka s noćnog ormarića. Hej, gledaj nemoj se zamarati da ne propustiš zaželjeni milimetar. I na kraju, svi prijemnici unutar radijusa od desetak metara ugasit će se jer je vaš miš tihi.
Ista stvar se događa i kad televizor radi. Istina, učinak je malo lošiji. To je zbog činjenice da su televizori postali pametniji. A kod kuće imam i kablovsku televiziju: morao sam namotati cijelu antenu na televizijski kabel kako bih barem malo onemogućio ovo čudo tehnologije. Ali ipak, njezina prijateljica nije uspjela pogledati seriju 38235 "Manta-Barbara". Stoga razmislite za sebe gdje ćete koristiti plug. Ako i dalje odlučite zaglaviti radio, tada ništa ne treba mijenjati. Ali ako je vaš cilj televizor, onda bih vam savjetovao da povećate duljinu antene za oko pola ...
Pokusi
Ne uzimajte ovaj krug kao referencu. Samo jedna od mogućnosti ... Zapravo, dovoljno je lemljenje nekoliko nogu mikro kruga petljom žice duljine prsta. Već ovaj jednostavan dizajn stvarat će buku. A ako nacrtate nekoliko takvih petlji, na primjer, između 1. i 2., između 3. i 4., između 5. i 6. ... Također će biti vrlo cool da napravite buku =). Dakle, ne biste se trebali puno igrati sa majmunima, mnogo je zanimljivije eksperimentirati. Stavite drugu bateriju, drugi kondenzator, promijenite duljinu žica između nogu, duljinu antene. Pišite nam o svojim eksperimentima, mi ćemo objaviti.