Svijetli topiar

Ako imate slobodnog vremena i želite stvarati, predlažemo vam da napravite svijetli i lijepi topiar, koji može biti ili ukras za sobu, ili sjajan, i što je najvažnije, jedinstven i originalan dar.
Da biste napravili topiar, trebat će vam:
- organza crvena i zelena;
- pjenasta kugla;
- tanka žica;
- bijele perle;
- čačkalice:
- štapić;
- bijela traka;
- gips;
- lonac;
- zeleni sisal;
- silikonski pištolj i ljepilo na njega;
- škare.
Za početak, trebate izrezati kocke s organzom veličine 3x3 cm.

Zatim na čačkalice, uz pomoć silikonskog ljepila, pričvrstite bijele perle.

Sada možete početi izrađivati ​​lepršave trokute. Da biste to učinili, trebate preklopiti trg s organzom na pola, a zatim ponovno na pola. Trebao bi izaći mali trokut (kao na fotografiji).

Treba ga pričvrstiti na čačkalicu pomoću žice.

Broj takvih trokuta gotovo je nemoguće izračunati, jer ovisi o gustoći njihovog položaja. Stoga biste trebali potražiti usput.

Za ovaj topiar je išlo 1,5 metra organze, širine 0,5 metara.
Sljedeći korak je umetanje trokuta u kuglu od pjene. To se mora učiniti tako da nema bijelih praznina.

Da biste malo obojili topiar, na vrh čačkalice možete pričvrstiti bijelu perlu. Ali za to morate trokut pričvrstiti malo niže, tako da je vrh čačkalice vidljiv. Takvi trokuti s perlama trebaju biti ravnomjerno raspoređeni po proizvodu.

Dno kuglice može biti ukrašeno istim zelenim trokutima. Kad postoji mali razmak, možete učvrstiti bazu topiary silikonskim ljepilom na kojem će se držati.

Izrada je vrlo jednostavna. Možete upotrijebiti bilo koji ravni štap ili 5 jednostavnih nabrijanih naljepnica. Da bi izgledali prezentativno, trebate ih omotati bijelom vrpcom bilo koje debljine. U ovom slučaju korištena je traka širine 0,5 cm.

Kad se silikonsko ljepilo osuši, sve otvore treba zatvoriti trokutima.

Sada ostaje da ga „posadimo“. Za to možete koristiti bilo koji lonac ili drugi odgovarajući spremnik. U nju je potrebno drobiti polistiren.

To se radi tako da gips ne dopušta da lonac pukne. Sada možete uliti gips razrijeđen vodom i popraviti topiar u njemu.

Lonac možete ukrasiti svime što imate. Najbolje je koristiti zeleni sisal, a na vrhu ukrasiti bijelim perlama, koje moraju biti fiksirane silikonskim ljepilom.
To je sve, originalni i svijetli topiar je spreman.