Crochet torba za bebe

Donosimo vašoj pažnji lijepu i originalnu kukičanu torbu za djevojčice. Čak i početnica koja se bavi igricama, može to napraviti za nekoliko sati ili za jednu večer. Za rad će nam trebati bijele pamučne niti - 100 grama, kuka broj 3, dva dječja svijetla gumba u obliku jabuke, tanka igla i žlice niti. Uzorak torbe je vrlo jednostavan, uklapa se brzo i lako.
Prvo morate kvačkati 46 zračnih petlji, okrenuti posao na drugu stranu i započeti pletenje prvog reda. Prvi red: napravite tri zračne petlje za podizanje, u petu petlju od ruba pletene tri dvostruke kukičare, preskočite dvije petlje baze i na taj način pletite 15 "školjki". Došli do ruba, opet okrenite djelo i plesti drugi red na sljedeći način: u svaki luk između "školjaka" plesti po dva pojedinačna stupaca kukičanih, a iznad svake "školjke" - dvije zračne petlje. Potrebno je plesti, tako, naizmjenično, dok se ne napuni 29 reda sa "školjkama".

Tada je torbu potrebno izravnati i preklopiti na pola, ostavljajući 6-7 cm vrha slobodnim. S obje strane šivajte nit i iglu. Tada trebate pokrenuti izvršenje ručke. Potrebno je birati četiri spojne petlje s vrha torbe s jedne strane i plesti ručku potrebne duljine, pleteći četiri dvostruka kukičana u svakom redu. Drugi kraj pritegnite na rub vrećice. U sredini, na istoj udaljenosti jedan od drugoga, prišite do baze torbe, bliže njenom gornjem dijelu, dva dječja gumba u obliku jabuke. Lukovi u uzorku poslužit će kao petlje. To je sve! Djelo je spremno, sada se može predstaviti kao poklon i ugoditi vašoj mladoj fashionistici! Takvu modernu i otmjenu torbu možete sigurno ponijeti sa sobom na plažu, u park, u goste i na šetnju. Ići će u apsolutno svaku odjeću.