Od starog noćnog ormarića do toaletnog stola

Nedavno je uređenje doma u stilu Provence steklo popularnost. Bijeli namještaj pomalo dotaknut umjetnom starinom pružit će posebno raspoloženje uređenju vašeg doma. Takav se namještaj može pojaviti u vašem domu, dok nije potrebno trošiti puno novca na nabavu novog, dovoljno je pažljivo ispitati što vam je već pri ruci.
Dakle, polazni materijal je stari sovjetski noćni ormarić u boji kestena od kojeg trebate napraviti stolić za kavu (možete koristiti i rešetku, ormar, bočnu ploču itd.). Rastavljamo ga na dijelove kako bismo razumjeli koji su detalji pogodni za upotrebu.

Možete odabrati potreban dizajn za svoj budući proizvod (stolić za kavu) koristeći svoju maštu, ali zgodnije je otvoriti Internet i pronaći fotografije zanimljivih modela modernog namještaja.
Nakon što se odlučite za konačnu verziju, prijeđite na obrazac. Da biste to učinili, izrežite iz improviziranog materijala (karton, papir), uzorke budućih detalja tablice, svih veličina po vlastitom nahođenju (veličine nisu ograničene), ovisno o željenom rezultatu i veličini izvornog materijala.

Na primjer, bočni zidovi starog noćnog ormarića korišteni su kao spojni dijelovi (noge) između stola i dna noćnog ormarića.
Pomoću ubodne pile za drvo (električni, ručni) nanosimo unaprijed pripremljene uzorke i izrezujemo naše detalje (kovrčavi, ravni, kutni). Također odrežemo kutove radne površine i dna noćnog ormarića kako bismo našem proizvodu dali zaobljeni oblik.
Pripremajući sve potrebne detalje, nastavljamo s čišćenjem. Ovo je jedna od važnih točaka u radu, jer kvaliteta konačnog proizvoda ovisi o temeljitosti čišćenja. Svaki detalj čistimo izraslim abrazivom.

Ako je obojen, tada ga trebate brusiti u drvo. Ako to ne uspije, barem uklonite gornji sloj materijala za lakiranje brusnim papirom. Ako imate sreće, a dio je čist, tada ga trebate polirati krpom od smilja, 150 gradacija. Zatim obratite pozornost na rupe preostale u dijelovima (od vijaka za pričvršćivanje i vijke), koje morate prekriti drvenim kitom.

Svakako dajte vremena suhom kitu, koji je zatvorio rupe, čips i izbočine. Vrijeme sušenja - jedan dan.
Pri sastavljanju dijelova možete koristiti kao učvršćivače:
1) metalni kutovi s samoreznim vijcima;
2) drvene sjeckalice ili mozgalice.
Nakon pripreme dijelova, možete početi slikati. Prva faza slikanja sastoji se od nanošenja tla u dva sloja, uz poštovanje svih tehničkih preporuka materijala s kojim ćete raditi. Druga faza je međusobno brušenje abrazivnom spužvom 240. stupnjeva. Treća i posljednja faza, nanošenje laka (emajla) u jednom sloju, koji je završni sloj.

Također možete koristiti kombinacije različitih boja boja kao u ovom primjeru, miješajući je u željenu nijansu ili kupiti gotovu boju.
Rubovi proizvoda moraju biti prekriveni ukrasnom trakom namještajem željezom ili obojani.

Da biste luksuz donijeli na stol, možete nacrtati ukras, nakon što napravite skicu olovkom.