Bezel za djevojčice od vrpci

Vrlo brzo je vrijeme za maturalne zabave u vrtiću, i, naravno, svaka majka želi da njezina princeza izgleda lijepo i elegantno. Naravno, za svaku maturalnu haljinu ili kostim odabire se odgovarajući ukras i pribor za ukrašavanje kose. Naravno, možete kupiti nešto gotovog proizvoda u trgovinama, ali zamislite da imate odjeću u više boja i jednostavno ne možete pronaći nakit sličan shemi boja vašeg kostima, ali želite princezu obući unutra i van. Ovdje će nam tehnika jako dobro pomoći kod modernih majki koje trebaju veze, ovo je tehnika kansashija. Nakit koji je izrađen tehnikom kanzashi uvijek se smatra ekskluzivnim i originalnim, jer u njemu samostalno kombinirate boje i stvarate oblik ukrasa. Upravo zahvaljujući ovom majstorskom tečaju, napravit ćemo traku za kosu koja će vrlo dobro nadopuniti djevojčinu haljinu na maturalnoj zabavi.
Za to nam je potrebno sljedeće:
 • Metalna traka za kosu zalijepljena satenskom bijelom vrpcom;
 • Bijela satenska vrpca široka je 5 cm i dugačka je oko 65 cm;
 • Satenska vrpca blijedo ružičaste boje široka 4 cm i dugačka oko 70 cm;
 • Ljubičasta satenska vrpca široka 4 cm, a također dugačka oko 70 cm;
 • Sjajni kabokoni za sredinu cvijeća, dva plava i tri ružičasta;
 • upaljač;
 • škare;
 • Olovka i vladar;
 • pincete;
 • Navoj s iglom;
 • Pištolj za ljepilo.

Dakle, imat ćemo obruč u tri boje, od pet cvjetova, pa krenimo u izradu cvjetnih latica. Uzmemo satenske vrpce i iz njih izrezujemo kvadrate. Od bijelih kvadrata imat ćemo velike latice, a od srednjih latica meke ružičaste i ljubičaste boje. Izrezali smo 12 bijelih kvadrata dimenzija 5 do 5 cm, 16 mekih ružičastih kvadrata dimenzija 4 * 4 cm i 16 ljubičastih kvadrata dimenzija 4 * 4 cm.

Sada upaljačem spaliramo stranice svakog kvadrata kako se niti ne bi otvorile. Počnimo izrađivati ​​bijelu laticu. Uzmi kvadrat.

Preklopimo ga dijagonalno na pola, spajamo uglove upaljačem za učvršćivanje. Jedan kut savijamo prema središtu, stegnite pincetom, sada također drugi kut do središta, stegnite pincetom i katernirajte.

Okrenemo laticu natrag, napravimo paralelni rez, kao i mali rez na stranu. Pali se upaljačem sa strane, a stražnji dio latice ispada da je i dvostruko, prvo sagorimo jedan presjek, pa drugi.

Izravnamo laticu.

Napravite preostalih 11 bijelih latica. Napravite i 16 ljubičastih latica.

I točno u istom slijedu i 16 blijedo ružičastih latica.

Sve su latice spremne, nastavite na montažu cvijeća.

Trebat će nam više supstrata, pa ćemo za svaki cvijet izrezati u krug promjera 2,5 cm. Laganiji prolaz uz rub svakog kruga. Sada iglama i konac skupljamo cvijeće, kao na fotografiji. S dna pištoljem za ljepilo lijepimo podloge, u sredinu lijepimo kabochone.

Sada lijepite cvijeće na obruč.

Obruč za malu princezu je spreman. Sretno u proizvodnji!