"Cvjetno srce" - čestitka

Ako uporno razmišljate o srcima, o ljubavi, to znači da se bliži Valentinovo. Svoju ljubav, naklonost, suosjećanje možete izraziti na različite načine, na primjer, takvim Valentinom koji ste napravili sami.

Prvo izrežite uzorak u obliku srca: preklopite list papira na pola, nacrtajte polovicu dijela. Izrežite, ispravite - dobit ćete uredno, potpuno simetrično srce.
Predložak se prenosi na bijeli karton srednje gustoće.
Budući da je ovo srce razglednica, bolje je odmah napisati čestitki tekst na bijelu pozadinu. Na kraju rada, to će biti nezgodno.

Za glavni dio rada trebat će vam papirnate ručnike u boji, ljepilo (bilo koje), škare, spenjač. Salvete se prodaju u velikom asortimanu, ali bolje je odabrati tanke, meke, najjeftinije.

Dva salveta preklopite dva puta na pola. Sredinu pričvrstite spenjačem.

Obrežite dobiveni kvadrat po obodu. Trebali biste dobiti krug (nije nužno savršen oblik).

Uzmite gornji sloj papira, pritisnite ga u sredinu.

Na prvi sloj nanesite drugi, zatim treći i sljedeće slojeve salvete. Ostavite samo donja dva ili tri sloja koji će se lijepiti za karticu.

Takve cvjetne praznine napraviti 10-15 komada, ovisno o veličini kartona predloška.

Cvjetovi se čvrsto prianjaju uz srce. Raširite zgužvanu jezgru da prosipate cvijet.

Različite kombinacije boja elemenata izgledat će lijepo. Da biste to učinili, koristite maramice različitih boja.

Ako prije početka rada niste napisali čestitku na razglednici, onda u ovoj fazi nije previše zgodno to učiniti - ući će cvijeće. Iako ovdje možete pronaći izlaz: napišite na poseban papir i zalijepite ga na Valentinovo.

Možete dodati cvijeće ne samo iz četiri presavijena kvadrata salvete. Ako su izrezani na četiri dijela, pričvršćeni spenjačem, dobit ćete praznine za još manje cvjetove. Oni također mogu položiti površinu srca ili popuniti prazne prostore između velikog cvijeća.