Tratinčice u nogavicama

Cvijeće u nogavicama ili, kako ih još nazivaju, cvijeće s njuškama vrlo je neobičan i originalan ukras vaše unutrašnjosti. Lijepo, smiješno cvijeće oduševit će svoje vlasnike, izazivajući osmijeh i nježnost. Takvo je cvijeće pogodno i kao poklon prijateljima i rodbini.
Dakle, za proizvodnju takvog cvijeća potrebni su nam materijali poput:
-kaprona (čarapa) tkanina
- niti u tonu tkanine, igla
-Scissors
-sintepon
-kley
-umjetno cvijeće
hardverske oči
lonac za cvijeće
-gips
-penoplast
Prvo uzmemo sintetički zimzeler, narežemo ga u malene komade i stavimo u tri jednake hrpe.

Sada ćemo pokriti sintetički zimski priručnik s kapronskim materijalom, dajući oblik ne baš konveksne kuglice i fiksirajući slobodni kraj tkanine sa stražnje strane redovitim elastikom za kosu.

Zatim uzmemo sintetički zimski pogon i razdijelimo ga u dvije male gomile, jednu malo veću i raspodijelimo je ispod tkanine radnog komada. To su budući nos i obrazi našeg cvijeća.

Sada uz pomoć estriha moramo oblikovati nos, obraze, usta i usne na licu.
Dodirujemo iglu autentičnijom niti i nastavljamo prema firmveru. Prstima označavamo približno mjesto mosta nosa i počinjemo se stezati s desna na lijevo. Samo probušite iglu u jednom trenutku kako bi šav bio što nevidljiviji.

Šivajte 5-6 puta i iglu podignite kosim prema dolje, a zatim ponovno prema gore, stvarajući nosnice na nosu.

U procesu rada, ispravite i poravnajte oblik, iglom možete ispraviti male nepravilnosti, izlučivanje i prolijevanje sintetičkog zimzelera koji se nalazi unutar njuške.

Kada završite s oblikovanjem nosa, presjecite konac i pažljivo ga vežite.
Za stezanje obraza i usta, bolje je koristiti dvije igle. Prstima pronalazimo gornju točku obraza, pokrećemo iglu i povlačimo se ukoso. Čvrsto uboda popraviti. Isto radimo i s drugim obrazom, koristeći drugu iglu.

Vezali smo niti zajedno, istovremeno ih zategnuvši. Vežemo i odrežemo višak niti. Odvijte sintepon iglom gdje se nalazi gornja usnica proizvoda, a ubrizgajte iglu ispod donje usne, stavite je pod nos i ponovno je spustite dolje. Zategnemo niti i odrežemo višak.

Zalijepimo mjesta na kojima će se oči zalijepiti. Šivajte na stražnjoj strani mjesta koja je bila vezana elastičnom trakom. Odrežemo višak tkiva. Izvodimo iste manipulacije s ostatkom predmeta. Zalijepimo oči (pribor možete zamijeniti običnim gumbima).

Uzimamo umjetno cvijeće (možete suncokrete, tratinčice, ruže itd.), Sredinu premažemo ljepilom i ljepimo čarape. Učinili isto s ostatkom cvijeća, uzimamo lonac za cvijeće, tamo nasjeckani polistiren i, ubacujući ga cvijeće, napunimo ga razvedenim gipsom.
Sam postavljeni gips može se obojiti crnom akrilnom bojom ili ukrasiti zelenom pređom.

Možete ukrasiti insektima iz perlica ili lukovima iz satenskih vrpci. U ovom proizvodu za ukrašavanje koristila sam pop-up lutku u nogavicama, bubuljicu i zmaj izrađenu od perlica, kao i letake i cvijeće od perli.
Izrada takvog cvijeća uzbudljivo je i ugodno iskustvo. Želim vam uspjeh i kreativnu inspiraciju!