Pojačalo na TDA7496SA

Na Internetu su postojali samo krugovi na tim mikrovezama, ali sastavljeno pojačalo nikada nije pronađeno. Način rada AB, Napon napajanja 10 ... 32 V, stereo konfiguracija, Radna temperatura 0 ... 70 stupnjeva. Takve mikrovezje mogu se naći na modernim televizorima i, vjerojatno, barem je netko uspio izvući takvo što. Izlaz je 5 + 5 vata, opterećenje 8 ohma.

Za njega nije bilo tiskane pločice i odlučili su je sastaviti na drugoj ploči s radija, gdje je bilo mikrovezje s 16 nogu. I tako, prvo uklonimo sve detalje s ploče, a zatim pažljivo uklonimo mikrovezu, tako da tragovi ostanu netaknuti. Ugradite TDA7496SA (ima 15 nogu) na mjesto gdje je mikro nalazila na prijemniku. Morat ćemo malo pomučiti, jer staze idu u različitim smjerovima. Slučaj mikro kruga mora biti povezan s negativnim.

I naravno, ne možete otići bez radijatora, jer se on vrlo brzo zagrijava i može propasti. Što se tiče transformatora, uzeo sam ga iz starog napajanja i izlaz je 21,22 volta, a ne manji od 0,6 ampera. Ako je napon nekako ispod 16 volti, morat ćete staviti 220 mikrofaradnih kondenzatora na izlaz, inače će kvaliteta zvuka biti lošija nego što smo mislili. Slijedite amper, isto je vrlo važno. Ako je više od 22 volta, onda ga možete zamijeniti sa 470 mikrofaradama i 1000 mikrofaradama, a onda više nema smisla.
Ovdje sam već stavio ploču u kovčeg sa stare zvona na vratima. Transformator nije stao i odlučio se zasebno sastaviti s diodnim mostom. Za audio ulaz stavljam priključak za slušalice i mislim da se ne može zamijeniti ničim, a na ostalim uređajima isto. Ona ima tri zaključka iznutra, jedan je čest minus, a za ostala dva se može reći kao da su plusevi (ovo je za stereo sustav).

A za audio izlaz odlučio sam upotrijebiti DVD priključak, a mogu koristiti i TV. Za struju sam stavio utičnicu i utikač iz starog elektroničkog mikrofona 70-ih. Takve se stvari mogu naći u starim televizorima i magnetofonima.

Što se tiče diodnog mosta, kad sam se sastavio na KD202 pokazali su najgoru stranu, zvuk nije bio jasan, iako se ove diode koriste u audio opremi. Stavite D226 nema problema. Napajanje je odlučilo da se ne prikazuje, jer je bilo veličine šake. D226 diode iste su za sve radioamatere koji poštuju sebe.

Ovo je spremno pojačalo. Kondenzatori moraju imati nakon diodnog mosta najmanje 1000 mikrofaradi. Pokušajte ih povezati barem dva paralelno. Što više kondenzatora, manje će biti buke (pozadine) naizmjeničnog napona, a vrlo je važno da postoji kvalitetan i jasan zvuk. Sve sam to napisao za početnike ...