Zamjena žarulja sa žarnom niti ...

Preoblikujemo običnu žarulju u LED.
Fotografija prikazuje primjere proizvedenih držača za LED. Pomoću ove tehnologije možete napraviti držač bilo kojeg oblika za LED raznih veličina i bilo koji njihov broj.
Da biste radili, trebat će vam:
1. Reflektor;
2. LED;
3. Superglue;
4. otpornici;
5. lem i željezo za lemljenje;
6. Aluminijska ploča (za izradu držača, može se koristiti bilo koji izdržljivi materijal).
Radni nalog:
Najprije morate sastaviti shemu povezivanja LED-ova i odabrati vrijednosti otpora (otpornika). Da biste to učinili, vrlo je prikladno koristiti uslugu //led.linear1.org/led.wiz Na engleskom je jeziku, tako da je u nastavku prijevod imena polja koja treba popuniti: Izvorni napon
LED napon (napon diode naprijed)
Potrošnja LED struje (dioda naprijed struja (mA))
Broj LED-ova za instaliranje (broj LED-ova u vašem polju).
Označite okvir (shema ožičenja)
Označite okvir (pomoć kod kodova boja otpornika)
Kliknemo na gumb i dobivamo krug s gotovim otpornicima. Primjer -
Zatim uklanjamo staru lampu iz reflektora. Uzmite mali odvijač i pažljivo odaberite bijelu smolu koja pričvršćuje žarulju.
Zatim izrađujemo ploču za ugradnju LED. Prikladno je koristiti aluminijsku ploču, jer je materijal mekan i jednostavan za rad. Za izradu ploča s rupama prikladno je prvo pripremiti izgled na papiru pomoću grafičkih programa na računalu. Zatim otisnite projekt na papir i zalijepite ga na tanjur od kojeg će se izrađivati ​​držač. Izbušite rupe na određenim mjestima.
Ugradite ploču na prikladan stalak i počnite postavljati LED-ove u izbušene rupe; trebate pratiti postavljanje LED kontakata za pravilno sklapanje električnog kruga.
Bolje je odmah popraviti LED diode super ljepilom.
Nakon što instalirate sve LED diode, još uvijek možete dodati ljepilo kako bi dizajn bio pouzdaniji. Nastavljamo sa sastavljanjem električnog kruga.
Preporučljivo je ne pregrijavati LED-ove. Ako bilo koja LED ne uspije, bit će je teško zamijeniti; morat ćete je rastrgati s ljepila. Kad je sve spremno, lemite otpornike.
Pazite da ne dođe do kratkog spoja bilo kojeg kontakta.
Zalijepite lampu koja vodi. Kako ne biste ubuduće zbunili zaključke (+ i -), zaključak "-" učinite kraćim. Priključujemo snagu kako bismo testirali performanse našeg dizajna. Napunite sve kontakte istopljenom plastikom kako biste spriječili da ih dodiruju. Možete ga napuniti običnim parafinom: rastopite običnu svijeću, izvucite rastopljeni parafin špricom za jednokratnu upotrebu i napunite kontakte.
Nastavljamo na montažu LED svjetiljke.
Popravljamo kontakte u reflektoru. Kontakti ispunite rastopljenom plastikom. Također možete koristiti i mnoge druge materijale (epoksidna smola itd.).
Označavamo našu svjetiljku. To se mora učiniti. Ne oslanjajte se na pamćenje.
Izrežite višak zaključaka.
Uključujemo struju i uživamo. Svjetiljka se može koristiti za ugradnju u svjetiljku ili u bilo koji drugi iluminator (prednja svjetla za automobil, žarulje za namještaj itd.).