Prikladno metalno postolje za električno lemljenje

Za ugodniji rad s električnim lemilicom za lemljenje radio komponenti i žica korisno je kućno metalno postolje, što je vrlo povoljno, a pritom ne zauzima puno prostora na stolu.

Pogodnost ovog postolja leži i u činjenici da se unutar njega nalazi kalaj od kalaja - sada će vam biti pri ruci sve što vam je potrebno za lemljenje.

Za izradu kućnog metalnog postolja autor koristi presjek cijevi kvadratnog oblika. U profilu morate izbušiti rupu za vrh lemilice i također zavariti držač iz komada trake.

Glavne faze rada

Nadalje, majstor izrezuje kvadrat iz ploče, u čijem je središtu izbušen otvor za promjer studenca. Na čepu će se nalaziti limena zavojnica. A zatim se radni komad mora zavariti na kraj cijevi profila. Zavarivač brusi zavare.

Pa, onda je sve krajnje jednostavno. U bočnom zidu profila potrebno je izbušiti rupu za limenu žicu. Nakon toga se instalira sama zavojnica. Zatič je fiksiran s maticom krila.

Dakle, iz improviziranih sredstava možete izraditi korisnu stvar. Za više informacija o tome kako napraviti jednostavno i prikladno metalno postolje za električno lemljenje, preporučujemo da pogledate u videu na našoj web stranici.