Snow Maiden iz papira u boji

Smiješno i nekomplicirano u izvođenju zanata temeljenih na konusu napravljenom od papira, vjerojatno svima poznato. Reći ćemo vam kako ovaj zanat učiniti zanimljivijim koristeći najjednostavnije elemente tehnike quilling. Kako se Nova godina bliži, napravit ćemo Snježnu Djevicu.
Prvo se izrađuje konus. Napravili smo ga dovoljno velikim da ima dovoljno prostora za ukrasne elemente. Osnova konusa je oko trećine kruga s polumjerom od 14 cm (samo se uklapa na list A4). Ruke su izrezane iz istog papira.

Za lice je potreban bijeli papir, pa glavu izrađujemo odvojeno. Oblik cilindra prikladniji je za njega od konusa, a zatim ćemo vrh zatvoriti kapom. Visina ovog cilindra bila je oko 3 cm. Lica smo obojili filcama, jer crtež olovkom pored zasićene boje papira izgleda previše blijedo. Da bi lice bilo ružičasto, koristili smo crvenu akvarelu.

Prvi ukrasni element je krzno, koje će krasiti rub, rukave i šešir. Da biste ga napravili, trebate odrezati traku bijelog papira od oko 29,5 do 3,5 cm, presaviti ga na pola duž duge strane i napraviti rezove sa nabora sa razmakom od 0,5 cm, ostavljajući rub širine 1 cm netaknutima. Dalje je traka izravnana, a neobrezani rubovi su zalijepljeni preklapajući, ispada cijev.

Rub je ukrašen snježnim pahuljicama izrađenim pomoću najjednostavnijih elemenata tehnike quilling. Prvo, uska spirala izrađena je od uske trake papira (možete je kupiti ili izrezati sami). Papir se može namotati, na primjer, na iglu za pletenje, a zatim ga pažljivo ukloniti. Zatim morate oslabiti pritisak na rubovima, spirala se malo odmotava, pretvarajući se u slobodnu spiralu. Rub je fiksiran ljepilom. Kad se ljepilo osuši, morat ćete prstima pružiti oblik romba. Konačno, rombovi se lijepe, ispada snježna pahuljica. Svi opisani elementi prikazani su na slici redoslijedom s lijeva na desno.

Rub rukava ukrašen je krznom s obje strane kako bi rukav izgledao voluminoznije. I još jedan ukras temelji se na tehnici quilling. Traka papira s obje strane uvijena je u identične slobodne spirale, koje su fiksirane ljepilom, a preostali neiskorišteni papir presavijen je na jednakoj udaljenosti od njih. Na mjestu kontakta, spirale su također učvršćene ljepilom. Gotov dizajn je zalijepljen na rukav.

Osnova za kapu je tijesna spirala. Da bismo uštedjeli vrijeme i papir, namotali smo ga na filc, a preostalu rupu ukrasili pompom, napravljenim baš poput krzna. Da biste spiralu dali oblik kape, trebate lagano pomaknuti slojeve. Postignuvši željeni rezultat, osigurali smo položaj zavoja lijepljenjem trake papira iznutra. Dno kape je obrubljeno krznom.

Sad kad je gotovo sve spremno, možete zalijepiti glavu, ruke i nakit za rub. Dno ruba ukrašeno je krznom, ovratnik i okomiti rub također su od krzna. Pomoću potonjeg možete sakriti mjesto lijepljenja konusa. Snježne pahulje smještene su simetrično u donjem dijelu ruba. Posljednji detalj je kosa. Pramenovi su spirale za 1-2 okreta s dugim krajevima. Ti se labavi krajevi zalijepe na vrh glave. Da bi frizura Snow Maiden izgledala lijepo, bolje je ako se duljina pramenova postupno povećava od hramova do stražnjeg dijela glave. Ostaje zalijepiti šešir, a Snow Maiden je spremna.