Majstorska klasa izrade novogodišnje igračke, kuglice s CD-a.

Svi čekamo proslavu Nove godine, bolje je pripremiti se unaprijed. Kreirajmo novogodišnje igračke iz improviziranih sredstava. Kuglica diskova bit će prekrasan ukras božićnog drvca, smrekovih grana u vazi. A kuću možete ukrasiti takvim kuglicama: stavite ih na limene i objesite na zidove.

Za rad su nam potrebni:
- Igračka za božićne kuglice.
- Diskovi.
- Lakše.
- Svijeća.
- Vrtne ili metalne makaze.
- Zalijepite trenutak "tekućih noktiju."
- Komad krpe.

Male vrtne škare ili metalne škare rezale su kvadrate s diskova. Prije rezanja zagrijavamo mjesto izreza na disku svijećom ili upaljačem kako se sjajni premaz diska ne odstrani prilikom rezanja. Upotrijebite pincetu da se ne opečete. Također možete držati disk neko vrijeme u vrućoj vodi, on će imati isti učinak kao kad se zagrijava upaljačem.

Zatim ljepilo kvadratiće na kugličnu igračku ljepilom. Postoje dva načina lijepljenja dijelova diska na igračku:
- Prvi način. Ljepite od vrha do dna, pomičite se u krug.
- Drugi način. Počinjemo lijepiti od sredine kuglice, u krug. Zatim se pomaknite gore ili dolje. Ali s ovom metodom, bolje je izrezati disk ne u kvadratiće, već u pravokutnike.
Bolje je koristiti kuglu od srebra ili bijele boje, tada "otvori" između kvadrata neće biti tako uočljivi. Koristili smo "tekuće nokte" u trenutnom stanju ljepila u bijeloj ili prozirnoj boji.

Na gotovoj kuglici mehanički uklanjamo tragove ljepila, krpu trljamo krpom radi sjaja.

Igračka je spremna.
Po ovom principu, kuglice se prave za diskoteke. Usmjeravajući zraku svjetlosti na takvu kuglu u tamnoj sobi, soba će se napuniti sunčevim zrakama. Samo za izradu disko kuglice trebate koristiti veću podlogu za kuglice, eksperimentirajte.