Kovčeg s medvjedićem

Napraviti ovu slatku malu kutiju uopće nije teško. Zbog svog neobičnog oblika i originalnog dizajna, kovčeg će postati prekrasan ukras interijera. U njega možete pohraniti bilo koji mali nakit: prstenje, naušnice, lančiće.

Za izradu su nam potrebni sljedeći materijali:
1. Drvena prazna kutija.
2. Primer.
3. Dekolte salveta. Za ovu majstorsku klasu odabran je ubrus s medvjedićem.
4. PVA ljepilo, škare, olovka, spužva, četke, odvijač.
5. Akrilne boje.
6. Čipka.
7. 3D lonac.
8. Akrilni lak.
Sada možete početi ukrašavati.
Prva faza. Da je kutija prikladno ukrašena, mora se rastaviti. Stoga se naoružamo odvijačem i odvrnimo sve metalne učvršćivače tako da se kutija rasiječe na dva dijela, a ništa nas ne sprečava.
Međutim, prije nego što napravite bilo kakve dizajnerske radnje na kutiji, morate ih temeljno premazati. To trebate učiniti tako da se boja bolje položi na površinu, a kutija dulje traje. Dakle, uzimamo četkicu i, umočivši je u zemlju, razmažemo cijelu površinu radnog predmeta izvana i iznutra. Pustite da se temeljni premaz osuši.
Budući da je pozadina naše salvete bijela, bolje je obojiti cijeli poklopac kovčega bijelom akrilnom bojom kako stablo ne bi blistalo i ne bi pokvarilo ubrus. Nakon što se boja osuši, nastavljamo s rezanjem ubrusa.

Druga faza. Odaberemo prikladan grafički motiv, okrenemo ubrus, na njega stavimo poklopac okvira i nacrtamo olovku oko obrisa. Zatim smo ga izrezali, stavili na poklopac i po potrebi ga prilagodili.

Sada ubrus treba oguliti, riješiti se dva dodatna sloja, i ostaviti samo gornji tanki sloj sa slikom. I možete početi primjenjivati ​​ubrus na poklopac.
Tako da ubrus leži ravan, možete koristiti običnu vodu iz slavine. Ulijte vodu u čašu, uzmite četkicu, nanesite ubrus na poklopac i u sredinu kapnite malo vode. Počinjemo nježno navlažiti cijelu krpu, krećući se od središta. Ako na nekom mjestu leži neravnomjerno, ubrus podignite za suhi rub i ponovno ga spustite, izravnavajući ga mokrom četkom. Tako stižemo do rubova ubrusa i također ih „zalijepimo“ vodom. Ova metoda pomaže u izbjegavanju mjehurića zraka i nabora prilikom nanošenja ljepila na tkivo.

Nije potrebno čekati da se maramice osuše. Jer tada to samo propada. Stoga uzimamo PVA ljepilo, umočimo četku u njega i ljepilo vlažni ručnik ljepilom. To se mora učiniti vrlo pažljivo kako se ne bi trgala ubrus.

Ali sada možete pričekati sušenje.
Treća faza. Nastavljamo s oslikavanjem bočnih dijelova kovčega. Uzgajamo ružičastu akrilnu boju tako da se srca slažu na salveti i obojimo preko bočne strane poklopca i cijelog donjeg dijela.

Nakon što se boja osuši, možete učiniti čipku. Izmjerimo trak čipke odgovarajuće duljine i odrežemo ga. Sada učinimo čipku elegantnijom i neobičnijom. Da biste to učinili, uzmite srebrnu boju i spužvu. Stavite čipku na list papira ili novina, umočite spužvu u srebrnu boju i nanesite je na čipku, nježno je obojite.
Opet čekamo da se boja osuši, preokrenemo čipku i iznutra namažemo PVA ljepilom. Sada ga možete zalijepiti na dno naše korice.

Četvrta faza. Dok se čipka suši, mi ćemo se pobrinuti za unutrašnjost kutije. Odlučeno je obojiti je srebrnom bojom. Ali kako bi se srebrna boja bolje uklopila i stablo ne bi blistalo, prvo morate obojiti unutrašnjost akrilnom sivom bojom. Kad se boja osuši, možete nanijeti drugi sloj - sada srebrni.

Peta faza. Da bismo kovčegu dovršili izgled, opet uzimamo spužvu, namočimo je u srebrnu boju i "ugrižemo" bočne dijelove kovčega u uglovima.
U ovoj se fazi kutija već može ponovno sastaviti, ali bolje je to učiniti na samom kraju, kada se lak osuši.
Uzmimo 3D lončić i nanosimo ga iz cijevi na medvjedića i oblak. Prvo zaokružimo sliku duž konture, a zatim unutar dok slike nisu u potpunosti ispunjene poplavom. Izvana Patch pomalo podsjeća na PVA ljepilo, ali nakon sušenja postaje proziran i daje volumenu slike. Umre, usput, oko četiri sata, ovisno o veličini slike. Možete jednostavno ostaviti kutiju preko noći.

Šesta faza. Nakon što se lijes potpuno osuši, prekrivamo ga akrilnim lakom iznutra i izvana u dva sloja. Razmak između slojeva je oko pola sata. A kutija se potpuno suši 24 sata.

To je sve! Sada će okvir moći ugoditi vama i vašim najmilijima! Divan pozitivan ukras interijera i dobar poklon.