Ukrasna svjetiljka


Svijećnjak u obliku svjetiljke originalni je ukras interijera. U tami sobe svjetiljka ostavlja bizarne sjene na zidovima i stropu - u obliku zvijezda, kao i u obliku leptira naslikanih na staklu. Ukrašavanje je vrlo zanimljivo i nije teško.
Dakle, koji materijali trebamo pripremiti za rad?
1. Prazan svijećnjak u obliku svjetiljke u bijeloj, sivoj ili bilo kojoj drugoj boji.
2. Tlo, najbolje transparentno.
3. Akrilne boje i srebrni obris na staklu.
4. Kliješta za uklanjanje čaše.
5. Srednja velika ravna sintetička četka i gruba velika četka.
6. Akrilni mat ili sjajni lak.
Prva faza. Da biste radili na svjetiljci bilo je prikladno, prvo morate ukloniti sve staklo iz njega. Da biste to učinili, upotrijebite kliješta, savijte metalne držače i lagano izvucite čašu. Nakon toga, preporučljivo je obrisati čašu tako da nema mrlja i otisaka prstiju.

Sada se naš svijećnjak može temeljiti bez straha da će tlo obojiti staklo. Uzmemo ravnu sintetičku četku i prekrivamo cijelu svjetiljku tlom, izvana i iznutra. Ostavite da se osuši.

Druga faza. Dok se tlo suši, možete učiniti staklo. U ovoj su radionici leptiri crtani na staklu sa srebrnim obrisom. Ali možete odabrati apsolutno bilo koji uzorak. S Interneta odaberemo odgovarajući uzorak, smanjimo sliku na veličinu čaše i ispišemo je. Ako kod kuće nema pisača, sliku možete prevesti olovkom sa zaslona monitora ili je čak sami nacrtati.

Ukupno ima šest čaša, na svakoj od njih trebate nacrtati pola leptira, koji će zatim oblikovati tri cijela leptira. Snimamo sliku, stavljamo je ispod stakla i na vanjskoj strani stakla ocrtavamo prozirnu sliku.

Stoga nacrtamo obris leptira na svih šest čaša i ostavimo ih da se osuše oko 12 sati. Postupak sušenja po želji se može ubrzati sušilom za kosu.

Treća faza. Vraćamo se u našu svjetiljku. Sad kad se tlo osušilo, svijećnjak se može obojiti tamno smeđom akrilnom bojom. Promiješamo potrebnu hladovinu na stražnjoj strani tanjura i obojamo cijelu svjetiljku izvana i iznutra ravnom sintetičkom četkom.

Kad se boja osuši, na čistu tanjur-ploču s kojom smo slikali leptire stisnite malo srebrnog obrisa. Uzmite grubu veliku četkicu, umočite je u srebrnu boju i pređite četkom preko palete kako biste se riješili suvišne boje. Imajte na umu da četkica mora biti apsolutno suha - to je jedini način da postignemo efekt koji nam je potreban.
Hodamo četkom oko svijećnjaka, ističući izbočena mjesta i ostavljajući tanke trake od srebra. Ovo će našem prazniku dati plemenitiji izgled. Zvijezde se mogu posebno istaknuti ako ih obilazite srebrnom bojom.

Četvrta faza. Nakon što se boja osuši, svijećnjak prekrivamo akrilnim lakom i čekamo dok se ne osuši. Lak se potpuno suši za 24 sata, ali prestaje biti ljepljiv nakon nekoliko sati.

Kad se lak osuši i leptiri se osuše, čašu možete vratiti natrag. Kliješta ili bilo koji drugi metalni alat koji vam se čini prikladnim također će nam pomoći u tome.
To je sve, čaša je na mjestu, svjetiljka je spremna. Sada možete instalirati svijeću iznutra i uživati ​​u njegovoj ljepoti.