Imitacija zidanja od granita

Zidovi u punoj boji - ovo je, vidite, dosadno. Mnogo je zanimljivija slika u nekoliko boja. Predstavljamo vam majstorsku klasu slikanja površina s imitacijom zidanog granitnog zida. I ne trebate biti izvanredan umjetnik ili dekorater da biste sami napravili tako jednostavnu sliku - trebat će vam najmanje materijala i vaša želja da "stvorite".

Alati i boje:
• Bijela boja na vodenoj osnovi
• 3 vrste boja: bež, maslina i crna
• Maskiranje papirne vrpce
• Pjenasti valjak
• Tanka četka
• ladica za boju
Na prethodno pripremljeni zid (kit i temeljni premaz) trebate nanijeti osnovni premaz boje. Pomiješajte bež boju i bijelu emulziju vode. Izlijte dobivenu boju u kadu i valjajte je na površinu valjkom za pjenu. Najbolje je i ispravnije nanijeti bazu u 2 sloja.

Pustite da se boja potpuno osuši. Zatim zalijepite traku za maskiranje na takav način da dobijete trake različitih veličina i debljina.

Zalijepite papirnu vrpcu na razini ili olovkom označite isprekidane linije, duž kojih možete održavati horizont i okomite pruge.

Napravite novi dio boje: dodajte maslinovu boju preostaloj bež boji i temeljito promiješajte dok ne postane glatko. Umočite valjak u boju i valjajte označene trake između trake. Višak boja ostat će na papiru, a trake će biti ujednačene.

Pustite da se maslina osuši i uklonite traku. Zatim s bojom produžite trake da boja nije udarila na isti način (traka za Scotch + valjak).

Nakon što se trake maslina osuše, napravite treći dio boje: ostatku maslinasto-bež dodajte malo crne nijanse. Trebao bi ispasti lijep sivi ton (kao što vidite, prethodna boja koristi se u potpunosti, pa pokušajte pravilno izračunati količinu boje). Tanku četkicu malo umočite u boju i nanesite boju "okrenutom".

Da biste dovršili "sliku", trebate dati volumen našem "zidanju": nacrtati sive pruge istim tankim kistom, oponašajući sjenu "granita". Sva slika je spremna!

Morate priznati da ova opcija završne obrade izgleda vrlo originalno i doista ekskluzivno, jer je autorova slika „napravljena sama“! Kako se ne može pohvaliti zanimljivim dekorom pred gostima svog udobnog doma?