Napravite božićno drvce od valovitog papira

Da biste napravili takvo božićno drvce vrlo je jednostavno, za to vam nisu potrebni nikakvi posebni uređaji i alati. Zahvaljujući odabranoj bijeloj boji, dobili smo šarmantno snježno drvo. Ali ako imate želju, tada je možete ispuniti u standardnoj zelenoj boji. Tekstura valovitog papira i velik broj grana čine ga spektakularnim u bilo kojoj boji.
1. Trebat će nam takvi materijali i alati:
• Bijeli valoviti papir.
• Dvostrana traka.
• Škare.
• Komad teškog papira. (U ovom majstorskom razredu tapeta)

2. Napravimo takav konus iz komada tapete. Ne pokušavajte ga čvrsto učvrstiti. U budućnosti će se i dalje zamotati u nekoliko slojeva ljepljive trake. To će dati snagu i tvrdoću bazi.

3. Izrežite valoviti papir na sljedeći način. Trebat će nam 3 različite veličine praznina. Budući da se svaka 2-3 reda treba smanjiti veličina grana smreke.

4. Uvijte pravokutnik.

5. Preklopite na pola.

6. Lagano gurnite prst na zavoj. Tako da radni komad ima konveksni oblik.

7. Ljepite dvostranu traku na konus.

8. Počinjemo ljepiti svoje praznine jednu po jednu.

9. Ovako izgleda prvi red grana božićnog drvca.

10. Dalje, zalijepite drugi komad trake. Radimo na sljedeći način. Idemo malo do praznina prethodnog reda da ih popravimo.

11. Drugi, i svi naredni redovi, zalijepljeni su prema sljedećem principu. Svaka praznina mora pasti između praznina prethodnog retka. Tako da su grane smreke izgledale prirodno, a između njih nije bilo praznih praznina.

12. Vrh to učini. Uzmemo mali radni komad, već uvrnut i režemo ga pod kutom. Zalijepite ga izravno na božićno drvce. Tako da jedan dio pokriva jednu stranu, a drugi drugu.

13. Evo prekrasnog božićnog drvca spremno.