Hlače za dječaka

Reći ću vam kako je jednostavno i jeftino šivati ​​kratke hlače za dječaka vlastitim rukama. Sve što nam treba je stara, zastarjela suknja ili hlače odrasle osobe, bojice, škare, komad papira za uzorak, igla i konac, elastična vrpca - elastična traka. U mom primjeru, jednogodišnji dječak oblačio se; traperice veličine 48 korištene su kao materijal.
Dakle, prvo što trebamo učiniti je napraviti uzorak. Ovdje nećemo vršiti nikakva mjerenja djeteta, pogotovo jer je u ovoj dobi to prilično problematično. Uzeo sam dječakove pantalone koje trenutno nosi i savršeno su mu odgovarale. Izvrsio sam ove pantalone iznutra tako da se jedna polovica okrenula, stavila ih na list papira i zaokružila.

Zatim, izravno na obrascu, morat ćete dodati na vrhu 1,5-2 cm za pojas i ispod iste duljine za rub. Duljinu hlača odredite sami, odabrao sam - tik ispod koljena, nekakvu struku. Za bočne šavove nije potrebno praviti dopuštenja, dok hlače zaokružujemo šavovima.
Na uzorku trebaju biti dva dijela proizvoda - prednji i stražnji. Napominjemo da su različite. Stražnja strana je nešto duža i dublja od prednje. Da biste dobili oba dijela, hlače morate položiti na papir, prvo s prednje, a zatim stražnje strane.

Izrežite rezultirajuće uzorke. Sljedeći korak je prijenos crteža na tkaninu. Trebalo bi biti četiri dijela: dva prednja i dva stražnja. U mom slučaju premjestila sam prednje i stražnje uzorke na rub traperica, tako da sam dobila gotov bočni šav. Tako sam formirao dva detalja.

Ostaje zašiti rezultirajuće praznine. Vlasnici šivaćeg stroja izvršavat će ovaj zadatak brzo i jednostavno. Ja sam, zbog nedostatka ovoga, morao naporno raditi. Prvo morate napraviti stražnji i prednji šav, a zatim korak, to jest unutarnji. Koristio sam ubod iglom. U ovom slučaju, ubodi se izrađuju na udaljenosti jedan od drugog, a početak sljedećeg uboda je iza prethodnog.

Na rezultirajuće kratke hlače zavojimo dno i pojas, umetnemo elastiku. Bilo bi lijepo zamaskirati zašivene rubove. Učinio sam to rukom, šavom.

Kratke hlače su spremne! Sada, imajući uzorak, možete dizajnirati kratke hlače različitih duljina, pa čak i hlače. Na kraju krajeva, u dječjoj garderobi nikad nema mnogo tih odijela.