Unutarnja lutka Tilda

Tilde lutke imaju mnogo različitih varijacija izvedbe. Međutim, karakteristika ovih lutki je njihova elegancija i udobnost, unatoč nekim primitivnim izvedbama. Lijepa Tilda ne samo da će biti ugodan dar djetetu, već će biti i prekrasan element u unutrašnjosti sobe s odraslom ženom.
Ova majstorska klasa opisat će postupak izrade jednostavne lutke tilda. Da biste to učinili, morate uzeti sljedeće materijale:
- tkanina za tijelo (nijanse bež, breskve ili bež-breskve);
- tkanina za odjeću (možete koristiti nekoliko tkanina koje su suglasne boje ili uzorka);
- niti koje odgovaraju tkanini za odjeću i tkanine za tijelo lutke;
- satenske vrpce različitih širina;
- čipka;
- vunene niti (bilo koje) za kosu;
- materijal za punjenje tijela lutke.

Najprije morate nacrtati na novinama obrise dijelova tijela lutke, izrezati ih i prenijeti na osnovnu tkaninu. Trebalo bi biti četiri dijela za noge i ruke, dva dijela za tijelo.

Izrežite pojedinosti tako da 3-5 mm uvučete konturu. Sklopite detalje u parovima i hodajte pogrešnom stranom stroja uz najmanji ubod.

Nakon toga, šivani dijelovi moraju se okrenuti iznutra prema prednjoj strani i dobro zapaliti glačalom.

Sljedeći korak je punjenje dijelova punilom. Potrebno je položiti čvrsto, ali istodobno "masirati" detalje kako ne bi došlo do tuberkula. Tipično je punjenje tankih nogu i ruku prilično problematično. Obični kineski štapić za šišanje ili japanski isječak za kosu mogu vam pomoći u ovoj situaciji.

Tada su ruke i noge prišiveni uz tijelo.

Dalje, morate šivati ​​haljinu. Njegov uzorak također treba prenijeti iz novina na tkaninu i izrezati ga u razrezima 5 mm od oznake.

Upravo zbog označavanja s unutarnje strane haljine trebate hodati šivaćim strojem. Također je potrebno obložiti dno haljine.

Na dnu haljine morate šivati ​​čipku.

Zatim se haljina stavlja na lutku i šiva duž korzeta do torza.

Odozgo od iste čipke kao i na podstavku izrađuje se ogrlica-ogrtač.

Na mjestu gdje su pričvršćeni rubovi ovratnika, pričvršćen je luk iz široke satenske vrpce. Na vrhu luka, ljepilo se izrađuje od perli ili šljunka na ljepilu.

Ukras tanke satenske vrpce presavijene u obliku cvijeta s perlama ili šljunkom u sredini prišiven je na dnu haljine preko čipke.

Zatim trebate napraviti kosu za lutku. Vunene niti su provučene kroz tkaninu Tildine glave. Morate započeti s frontalnim i temporalnim dijelovima, postupno se krećući prema stražnjem dijelu glave.

Završni dodir je lice i frizura. "Kosa" je oblikovana u rep i učvršćena tankom satenskom vrpcom vezanom u obliku luka. Oči su izrađene od malih zrnca, laganim rumenilom nanosi se na obraze pamučnim tamponom.
Lutka je spremna.