Kako izgraditi kuću za mačke

Mačke su raspoložene i majstorske životinje. Svaki od njih ima ne samo svoj karakter, već i ovisnosti, od kojih ih ponekad oduzmemo oh, kako teško! A ako se maca stvarno htjela opremiti gnijezdom na polici vašeg ormara s odjećom - budite spremni na to da će marljivi mačak redovito izbaciti sve svoje sadržaje, a vaš ljubimac trebao bi se nasloniti na kraljevsku policu. Dakle, vrijeme je da je opremite osobnom, mačjom kućom.

U trgovinama za kućne ljubimce izbor svih „zvona i zvižduka“ za kućne ljubimce je, naravno, širok. Ali kupnja gotove kuće nije uvijek pristupačna i nije poznato hoće li se vašoj kućnoj ljubimci svidjeti kupnja. Možete pokušati sami sagraditi kuću iz onoga što pronađete kod kuće. Ispast će jeftinije, a on će imati miris po kući, po kući.
Dakle, vršimo reviziju materijala u osobnim smočnicama, biramo što nam može biti korisno i kupimo sve nestale.
Pronašao sam prikladnu kutiju s više kuhala, ostatke pjenaste gume, staru torbu od sisala i komade tkanine: sive pletiva i crvene umjetne kože.

Od alata koji su nam potrebni: nož (može biti klerikalni), pištolj za ljepilo (ne miriše), spenjač i škare.
Prvo nacrtajte olovkom i nožem izrežite ulaz u kuću. Na primjer, ovako.

Moja mačka obožava prirodne materijale, a ja sam odlučila lijepiti zidove kutije iznutra pomoću puha s pištoljem za ljepilo. Oprao sam i sušio vrećicu, naravno, a zatim je izrezao na komade prave veličine. Ne zaboravite izrezati otvor u burlapu.

Strop gradimo od poklopca kutije, pričvršćujući ga na zidove pištoljem za ljepilo sa svih strana po obodu.
"Spavaća soba" je gotovo spremna, a na vrh tri preostala elementa kutije sada možete napraviti drugi kat. Ovdje ćemo organizirati krevet za našu mačku. Za veću čvrstoću savijamo kartonske kartonske kutije na pola, pričvršćujući ih spajalicama i ljepilom. Zatim oblikujemo zidove, zalijepivši tri savijene kartonske kutije. Okvir kuće je spreman, možete početi ukrašavati.

Po veličini zidova rezultirajućeg okvira izrezali smo trake pletiva, uzimajući u obzir dopuštenja na svim stranama od oko 1-1,5 cm, a vanjske zidove kuće montiramo s njima, postupno zalijepivši tkaninu, zajedno s pištoljem za ljepilo. Gornje dijelove savijamo na unutarnji dio zidova budućeg kauča. Ne zaboravite na ulazni otvor! Izrezali smo ga s dopuštenjem od 2 cm i zalijepili rubove s unutarnje strane "spavaće sobe".

Izrađujemo tri jastuka od pjenaste gume i umjetne kože, to će biti mekani oblog zidova naše pećnice. Iz umjetne kože izrezali smo pravokutnike u proporciji s komadima pjenaste gume, ostavljajući dopuštenja od 3-4 cm.

Postavljamo komade pjene na pogrešnu stranu kožnih pravokutnika, savijamo dodatke. Izrezali smo sav višak u uglovima i pažljivo zamotali svaki kut. Mi šivamo nabore dobivene u uglovima jastuka iglama, šivamo dopuštenja za pjenu. Jastuci su spremni.

Lijepimo nastala tri jastuka na zidove drugog kata, dobro ih stisnuvši.

Ostaje staviti meko leglo unutar kuće i na klupu za štednjak ukrašavajući je prema vašem ukusu i mačjim sklonostima. Sretno kućanstvo!