Shambhala narukvica

Svakim danom u modu dolaze sve više i više novih trendova koji svoj stil mogu lako učiniti originalnijim i jedinstvenim. Jedna od takvih modnih pojava je narukvica Shamballa. Tek se pojavila na naslovnicama glamuroznih časopisa, na fotografijama sa svjetskim zvijezdama, ova je narukvica našla poziv među ostatkom populacije. Možda mislite da je to jednostavna slučajnost, jer svaka fashionistica samo promatra svoj stil i želi svom izgledu dati novost, ali to nije sasvim istina. Tradicija nošenja ove vrste narukvica ima svoje podrijetlo od davnina. Shambhala narukvica vrsta je amuleta i amuleta koji štiti svog korisnika od raznih zlih duhova i usmjerava ga ka uspjehu. Najvažnije je da ovu prekrasnu narukvicu možete napraviti sami.
Ako se odlučite krenuti putem uspjeha i napravite Shamballa narukvicu, tada se zalihajte materijalima poput: voštane niti 1,5 - 2 metra, 5 perli jedne boje, 2 perle druge boje i još 2 perle treće boje ili samo nešto drugačije nijanse, od prethodnih, da bi na kraju izašlo 9 perli.

Sada uzimamo svoj voštani konac i odrežemo osnovu same narukvice. Da biste pravilno izmjerili bazu, jednostavno zakačite ruku navojem na širokom mjestu, tj. Na kostima ruke, ali ostavite u rezervi s obje strane centimetar ili čak dva.
Ovu nit pričvrstimo ljepljivom trakom ili stavimo na nju, ostavljajući istodobno 4 ili 5 centimetara, nešto teško. Odrezali smo nit od 10 centimetara, preostali voštani konac stavili na pola i stavili ga u sredinu naše niti, napravili čvor.

Najteži dio ove narukvice je naučiti kako pravilno napraviti čvorove. Pokrećemo lijevu nit ispod desne, a desnu započnemo ispod baze i pustimo je da prođe kroz lijevu. Čvrsto zategnite čvor. Sljedeći čvor izrađujemo na isti način, samo umjesto lijevog konca započinjemo s pravim.

Tkamo još 4 takva reda ili samo napravimo 4 čvora, pričvršćujemo ih samo s različitih strana. Sada je vrijeme za nanošenje prve perlice.

Kad ste već nanizali prvo perlo, onda ga popravljamo istim čvorovima kao i prije. Nakon što smo pričvrstili perlu, još uvijek moramo tkati 4 reda. I stavimo na perlu druge boje ili nijanse.

Tkati dalje kao i prethodne redove. Vidimo da je udaljenost naših kuglica približno jednaka. Nakon druge perlice tkamo perle kao još tri stvari kao prve boje, a zatim dodamo perlu druge boje i popravimo je prvom bojom. Nakon posljednjeg perla tkamo 4 reda i napravimo čvor.

Zadnje što smo počeli raditi je kopča. Na krajevima narukvice nosimo perlu manju od prethodnih, prekrižimo krajeve niti i pletemo nekoliko redaka niti, koje smo rezali 10 centimetara. S unutarnje strane možete lijepiti kopču.