Buket jesenskog lišća

U jesen ponekad želim da kuća izgleda toplo i ugodno. Ali čak je i mali buket, igrajući se svijetlim bojama, u stanju oživjeti unutrašnjost stana i razveseliti te tmurne, kišne, loše vrijeme. I uopće nije potrebno žuriti do staje cvijeća u potrazi za dobrim raspoloženjem. Svijetli i originalan buket može se napraviti od šarenih jesenskih lišća koje nam jesen daje tako velikodušno.
Da bismo napravili buket, trebat će nam: lijepi jesenski listovi (pokušajte uzeti listove koji su dovoljno žilavi, ali istodobno prilično fleksibilni, na primjer: javor, grožđe, lišće lipe), grančice od roga ili viburnuma, tanjur, škare, vrpca školjke, niti i malo mašte.
I tako, prvo ćemo se uključiti u ukrašavanje našeg tanjura, koji će poslužiti kao osnova za budući buket. Da biste „krevet“ buketa učinili originalnijim i živopisnijim, možete koristiti lišće različitih stabala i grmlja, grančice viburnuma ili planinskog pepela, stabljike suhog cvijeća. Budući da naš buket ne podrazumijeva veliku trajnost, listove ćemo pričvrstiti na tanjur jednostavno ljepljivom trakom.

Kada je baza spremna, možete početi izrađivati ​​cvijeće. Za to ćemo koristiti najčešće listove. Uzmemo jedan list i umotamo ga u cijev - to je srž našeg budućeg cvijeta. Kako se list ne bi odmotao, hvatamo dno rezultirajuće jezgre nitima.

Sada započinjemo s proizvodnjom preostalih latica za naše jesensko cvijeće. Preklopite list na pola i, omotajući ga oko jezgre, oblikujte laticu. Formirajući svaku sljedeću laticu, ne zaboravite je dobro namotati nitima do osnove, tako da cvijet ne izgubi oblik i ne raspadne se.

Kad je broj cvjetova potreban za vaš buket spreman, možete započeti s sastavljanjem buketa. Ne kompliciramo svoj zadatak i pričvrstimo cvijeće na bazu istom ljepljivom trakom. Sada ostaje samo nadopuniti sastav malim ukrasnim granama i naš jesenski buket je spreman.

Takve su skladbe vrlo jednostavne za izvođenje, pa ni njihova krhkost nije problem. Da biste malo produljili život takvom buketu, možete dodati malu količinu vode u tanjur, ali morat ćete je svakodnevno mijenjati. Dakle - ovo je više dodatni posao, jer velikodušan pad boja omogućuje vam stvaranje malih remek-djela od jesenskog lišća, čim imate želju za stvaranjem.