Poklon kutija

Proslave, događaji i prigode za predstavljanje malih tokena u obliku iznenađenja ili poklona uvijek su dovoljne na kalendaru, ali želim ovaj postupak učiniti posebnim, a ne običnim, uz suvenir uvijek je lijepo podijeliti djelić svoje topline.
Prisutni 8. ožujka ili Božića, ili možda simpatičan bajrak na lijepo jutro ili romantičnu večer, bez ikakvog razloga, lako je staviti u kutiju "za pet minuta", za čije će potrebe izrade biti potrebno najmanje truda, vremena i materijala.
Alati i materijali pri ruci:

ambalažni papir;
- tiskanice škare;
- jednostavna olovka;
- 5 minuta vremena, malo revnosti, pozitivno raspoloženje;

Ako imate zalihe svega što vam je potrebno da napravite kutiju, onda možemo sigurno nastaviti s kreativnim postupkom - pretvaranjem papira u kutiju "za pet minuta".
U početku izrežite kvadrat od smeđeg papira. Veličine postavljamo ovisno o potrebnim veličinama kutija. U našoj situaciji, veličina poklopca je 19 * 19 cm. Konačna veličina kutije "za pet minuta" je 6 * 6cm.

Nakon što je kvadrat izrezan, lagano savijte kutove prema središtu kao što je prikazano na donjoj fotografiji.

U tom postupku sve kutove kvadrata savijamo u središte, ponavljajući jednu po jednu radnju, kao na fotografiji ispod.

Nakon savijanja napravite dva reza kao na fotografiji. Imajte na umu da se rezovi ne prave do same sredine. Budite oprezni.

Naš poklopac iz kutije je spreman, sad ćemo sve staviti u faze, pratimo postupak na fotografiji:

Dakle, poklopac iz kutije je spreman, sada nastavljamo s proizvodnjom dna - dna kutije, uzeli smo obični bijeli papir za dno. Također radimo sve, u fazama, samo s dimenzijama koje smo postavili manje za 3-5 mm, u ovom slučaju je 18,6 * 18,6 mm.

Korisni savjeti autora: proizvodnja kutije planirana je bez ljepila, ali u slučaju kutije na fotografiji, uglovi i rubovi su bili pričvršćeni ljepilom za bolju čvrstoću. Sa samostalno izrađenim kutijama, sami ćete shvatiti treba li zalijepiti uglove ili ne. Glavna stvar je ne bojati se pokušati i eksperimentirati, kreativni proces je beskrajan i lijep, uživajte.
Rezultirajuću kutiju možete ukrasiti vrpcom ili pletenicom, vežući luk ili čvor.

Kutija "za pet minuta" je spremna, ne zaboravite da je napunite omiljenim slatkišima, tamo stavite mali suvenir ili simpatičnu sitnicu. Glavna stvar je da će uz poklon osoba kojoj je kutija namijenjena dobiti i djelić vaše duše i topline!
Činite čuda vlastitim rukama, sve najbolje!