Jednostavna futrola za boce

Svi ljubitelji putovanja i drugih vrsta aktivnosti na otvorenom ne mogu bez vode. I za njih je važno da voda bude uvijek pri ruci, a po mogućnosti u futroli na pojasu. To možete učiniti sami, a da ne budete profesionalni krojač i krojačica. Vašoj pažnji, možda najjeftiniji način.
Trebat će vam:
• vrpca (oko 2 m) izrađena od guste sintetičke tkanine širine ne veće od 3 cm (poput one koja se koristi u nosačima ruksaka);
• plastična boca vode od 0,5 litara (ili litra, nošenje velikog spremnika jednostavno nije ugodno na pojasu);
• škare;
• niti i igla;
• bojica ili komad sapuna;
• mjerač;
• lakši (šibice).

Izmjerimo obujam boce u najširem dijelu na vratu i na dnu.

Prenesite naše mjerenje na vrpcu (i dodajte oko 1 cm).

Kredo obilježiti mjesto mjerenja i odrezati komad vrpce.

U tom slučaju možete ga pričvrstiti na vrpcu, koristeći ga kao predložak i odrezati još jedan komad trake. Dobit ćete dvije vrpce iste duljine.

Ali ne sa svim plastičnim bocama to će se dogoditi. Neki proizvođači osnovicu boce šire. U ovom slučaju trebali biste se voditi po osnovi, inače se cijela boca ne može staviti u gotov slučaj.
Rubove vrpce treba otopiti upaljačem kako se ne bi rasprsnuli. Glavna stvar je da se ne zanesete kako ne biste napravili požar u sobi. Preporučljivo je da soba bude dobro prozračena.

Sada uzimamo svoje praznine i kušamo bocu. To jest, zgrabite bocu preklapanja s našim komadom trake i označite rub komadom krede, tako da nakon toga možemo s trake šivati ​​prsten pravilnog promjera.

Vrijeme je da uzmete iglu i konac. Šivajte "prsten" na našoj etiketi.

Zato smo kad smo prebacili promjer boce na vrpcu, dodali smo joj još centimetar. Kad vrpcu spojite u prsten, njezini rubovi, preklapajući se, tvore kvadrat, kao što je to slučaj. Sve četiri strane trebaju biti zašivene, a također i poprečno. Isti postupak ponavljamo i s dvostrukim proizvodom. Obucite ih u bocu. Jedan na dnu, poduprt ne više od centimetra od dna, drugi na vrhu - na "ramenima" boce.
Uzimamo bocu u desnoj ruci (ako ste lijevi - u lijevoj), lijevu ruku lijevu preostalu „veliku“ traku stavite duž boce: jednim palcem pritisnite gornji „prsten“ i palcem ga ispružite na donju. Zatim se protežemo duž dna i opet do gornjeg "ringleta", a drugi kraj pritisnemo bočicom kažiprstom s suprotne strane. Opisajmo slovo U kao vrpcu.

Pritiskom na ovaj način trake na bocu kredom označavamo mjesta spojeva (osebujna sjecišta). To je potrebno tako da kasnije, kada uklonite "prstenove", pravilno ih šivati.

Šivajte dalje. Pokazati će se nešto slično pričvršćivanju aparata za gašenje požara. Dok ne režemo ništa, neka slobodni kraj vrpce mirno visi. Stavite bocu u rezultirajući dizajn. Ok, naslovnica je napola spremna.

A sada pustite da slobodni kraj teče duž boce u suprotnom smjeru: opet od gornjeg prstena do donjeg i stražnjeg na suprotnoj strani. Ispostavit će se petlja, uz čiju će pomoć poklopac ostati na pojasu.

Čvrsto pritisnite prstima na bocu i ponovite postupak kredom - označite zglobove. Izvadi bocu. U početku to neće biti lako, ali tkanina ima svojstvo da se vremenom lagano rasteže. Sada šivajte marke. Odrežite višak kraja. Izvrsno!

Slažete se, nije bilo teško. Kućište je toliko jednostavno da se čak i ako se nešto dogodi, popraviti lako. Može se graditi čak i u terenskim uvjetima (ako postoji konac i igle), ali voda je uvijek na prikladnom mjestu, bilo da ste na izletu ili ste se samo odlučili za rolanje u parku.