Naslon za ruke za automobil

Možda svaki ljubitelj automobila sanja o automobilu koji se povoljno uspoređuje s bezličnom sivom masom sličnih modela. Želja s udobnošću, udobnošću kreće na svojim vozilima, vlasnici automobila traže originalna dizajnerska rješenja, od kojih je jedno naslon za ruku.
Naslon za ruku u automobilu - stvar čisto individualna, koja zahtijeva poseban pristup. Većina dodataka koji nude auto kuće standardni su i dizajnirani za što više marki automobila, neovisno o dizajnerskim značajkama. Iz tog je razloga naslon za ruku najbolje obaviti sam. Izuzetak su slučajevi kada je naslon za ruku dodatna opcija u odabiru automobila ili ga je moguće kupiti od ovlaštenih prodavača određene marke.
Uzmite kao primjer jedno od naslona za ruke koje ste sami napravili kod kuće.
Za to nam trebaju: list šperploče, debljine oko 1,5 cm, nokti, PVA stolarsko ljepilo, pjenasta guma, koža (prirodni ili kožni nadomjestak).
Proces proizvodnje:
1. Uklonimo potrebne dimenzije na predloženom mjestu naslona za ruke i napravimo šablonu. Za najveću pogodnost, najbolje je koristiti karton, zbog njegove snage i jednostavnosti uporabe. Isprobajte šablonu. Vršimo prilagodbe.
2. Na temelju šablone izrezali smo detalje naslona za ruke. Preporučljivo je koristiti ubodnu pilu. Rezultirajuće dijelove obradimo datotekom ili brusnim papirom.

3. Dobivene dijelove zalijepimo ili ih nalijepimo malim klinčićima. Imajte na umu da se pri upotrebi noktiju na površini stabla mogu pojaviti pukotine i pukotine. Stoga pažljivo koristite nokte. Dajemo vremena da se očvrsne ljepilom.

4. Izrađujemo pretince za male stvari.

Njihov dizajn, veličina i dubina mogu se odabrati proizvoljno.
5. Zategnite naslon za ruke kožom. Da biste to učinili, podmažite kožu ljepilom za drvo i nježno povucite na površini naslona za ruke kako se ne bi stvorili nabori, otekline i mjehurići zraka. Nakon toga glačanu kožu glatkom glačamo glazurom - na taj se način ljepilo brže suši i ravnomjerno se raspoređuje po površini, ne ostavljajući bore i udubljenja.

6. Izrađujemo korice. Ukupna duljina navlake trebala bi biti malo duža od naslona za ruke. Prije zatezanja poklopca, najbolje je staviti komad pjene ispod kože.

7. Privijte šarke na poklopac i na tijelo naslona za ruku, ugradite ga u automobil.

Naslon za ruku je spreman. Za veću ljepotu i trajnost možete koristiti kremu za njegu cipela ili druge proizvode za kožu.