Privjesak od vinske plute

Od naizgled potpuno nepotrebnih stvari u svakodnevnom životu ponekad je moguće napraviti vrlo originalnu i korisnu stvar. Danas ćemo izraditi privjesak za ključeve od vinskog pluta vlastitim rukama. Ljepota ovog zanata leži u njegovoj jednostavnosti i originalnosti. Čak i dijete može takav poklon roditeljima ili prijateljima.
Osim toga, takav ključni ukras možete stvoriti koristeći mnogo različitih materijala - perle, gumbe, perje, kao i razne male sitnice.
Pa i još jedna prednost - čak i ako se nalazite na rijeci ili jezeru ne možete se brinuti da će ključevi, pali u ode, potonuti. Takvi sitnice vrlo su prikladne za ljubitelje ribolova ili ljetne stanovnike.
I tako. Da bismo vlastitim rukama napravili privjesak za ključeve od vinske plute, upotrijebit ćemo sljedeće materijale: debele niti, igla, perle različitih veličina, škare, vinski pluta i malo mašte.
1. Prije svega, morate odabrati odgovarajuću plutu za naš budući privjesak. Iako se na prvi pogled čini da su potpuno isti, ali to nije sasvim istina. Za rad su prikladni samo plute s gustom, blago poroznom strukturom (inače će se pluta tijekom postupka proizvodnje jednostavno početi drobiti i drobiti). A uzorak na pluti može biti ili ženski - grane sakura, slike cvijeća itd., Ili potpuno muški ili neutralni.

2. Početak rada. Navlačimo iglu i probijamo vinski pluta kroz. Sve radimo vrlo pažljivo da se ne ozlijedi iglom i drobi pluta.

3. Odrežite nit, oslobađajući je od igle. Moj privjesak za ključeve namijenjen je ženi, tako da će se razne ukrase koristiti za ukrašavanje. Ako odlučite napraviti takav privjesak za ključeve muškarcu, tada će biti potreban odgovarajući pribor - ne baš ženstven.
S jedne strane plute vezujemo snažni čvor i počinjemo nanizati perle na nit. Napravio sam fiksaciju nakon svake perlice, vežući male čvorove. Odrežite višak kraja niti nakon što je fiksirana zadnja perlica.

4. Sada nastavljamo s ukrašavanjem gornjeg dijela privjeska za ključeve. Vezali smo čvor i nanizali jednu perlu na slobodne krajeve niti.

5. Krajevi niti su spušteni dolje i čvrsto fiksirani ispod čepa od plute. Prekomjerna duljina niti uklanja se škarama.

6. Na vrh ključa pričvršćujemo prsten s lancem.

7. Sada je naš privjesak za ključeve potpuno spreman.